În 2013, Vosganian era la al doilea mandat de ministru al Economiei, iar Dacian Cioloş era comisar european. Scaunul de ministrul al Economiei se clatina serios după ce DIICOT îl acuzase pe Vosganian că a făcut parte dintr-un grup ce a complotat la subminarea economiei naţionale, prin facilităţile oferite lui Ioan Niculae, patronul InterAgro.

Ministrul Economiei, căruia i se imputau fapte din primul mandat, 2005-2008, declara, că decizia de a subvenţiona  preţul gazelor pentru  combinatele de îngrăşăminte chimice a dus la salvarea acesteia. „În 2008, toţi cei 9.000 de angajaţi au primit preavize, în vederea concedierii. În plus, combinatele funcţionează în oraşe monoindustriale, ceea ce ar fi dus la probleme greu de rezolvat”, spunea Vosganian.

Cred că nimeni nu se îndoieşte de buna credinţă a domnului Cioloş”

Varujan Vosganian atrăgea atenţia, în conferinta de presă din septembrie 2013, că decizia de a creşte discountul la gazele natural a avut la bază şi scrisoarea pe care a primit-o de la ministrul Agriculturii de atunci, Dacian Cioloş, prin care se susţinea discountul de 40 dolari/1000 mc de gaze natural livrate combinatelor de îngrăşăminte chimice, pentru ca agricultura să beneficieze în continuare de îngrăşăminte chimice. „Cred că nimeni nu se îndoieşte de buna credinţă a domnului Cioloş”, puncta Vosganian.

Astăzi siteul stiripesurse.ro a publicat un fragment dintr-o stenogramă a unei şedinţe a guvernului Tăriceanu  în care Dacian Cioloş susţinea acordarea subvenţiei. “Domnule prim-ministru, (…) am propus Ministerului Finanţelor să continue politica de acordare şi pentru perioada următoare, până la 31 martie 2009, având promisiune din partea producătorilor de îngrăşăminte din România, în aceste condiţii, că vor livra îngrăşăminte la acelaşi preţ şi ăn perioada următoare”, îi spunea Cioloş lui Tăriceanu.