EVZ a avut dreptate. Iată dovada că Sorin Oprescu a minţit în legătură cu sediul de lux al Primăriei

EVZ a avut dreptate. Iată dovada că Sorin Oprescu a minţit în legătură cu sediul de lux al Primăriei

În timp ce edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, şi mai mulţi aleşi generali USL declarau, pe data de 28 septembrie, că proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului de închirere a sediului "de lux" de pe Splaiul Independenţei a trecut, EVZ a prezentat cum primarul general al fost lăsat baltă pentru primada dată de USL: prelungirea închirierii imobilului nu a fost adoptată.

Ziarul Evenimentul Zilei a prezentat pe data de 28 septembrie, în exclusivitate, că hotărârea de consiliu privind prelungirea valabilităţii contractului de închiriere nu a trecut, asta deşi edilul-şef al Capitalei a declarat după vot: " Hotărârea a trecut de consiliu iar domnul secretar general ( Tudor Toma n.r.) va redacta un punct de vedere. Prefectura va decide dacă prelungirea contractului a fost sau nu legală. Oricine poate avea opinii", a declarat Oprescu. Numai că, surpriză: Pe data de 31 octombrie, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului General al Capitalei este trecut la punctul 1: Proiect de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere aprobat prin HCGMB nr. 352/22.10.2009, adică acelaşi proiect de hotărâre despre care edilul-şef a declarat că a fost votat de majoritatea aleşilor generali pe data de 28 septembrie. Secretarul CGMB mustrat, preşedintele de şedinţă a încercat să acopere votul împotrivă Potrivit unor surse din cadrul USL, secretarul general al CGMB, Tudor Toma, cel care după vot le-a explicat aleşilor generali că hotărârea de consiliu nu a trecut şi care a fost repezit de preşedintele de şedinţă-Angelescu Ramiro Robert, a fost convocat de edilul-şef la etajul 14 după şedinţă. "Acest proiect de hotărâre nu a trecut, pentru că nu a întrunit majoritatea de voturi. Nu am pentru ce să fac opinie separată", a explicat În plus, alesul general PSD Doru Giugula, de profesie avocat, a insistat că hotărârea a trecut, deşi juriştii primăriei i-au explicat acestuia că o asemenea hotărâre de poate adopta doar cu două treimi din aleşi. Deşi mai are contract până în primăvara anului viitor, timp în care ar putea să termine lucrările de reabilitare a sediului în care funcţiona Primăria Capitalei- situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, iar cheltuielile cu noua clădire sunt mari, primarul general Sorin Oprescu s-a grăbit să facă un nou contract de închiriere cu proprietarul clădirii de pe Splaiul Independenţei. Edilul vrea încă trei ani în clădirea care a costat municipalitatea aproape 10 milioane de euro Edilul-şef vrea să semneze noul contract de închiriere pe trei ani. Mai mult, a introdus o clauză nouă în contract: "Proiectul de act adiţional cuprinde şi clauza ca, în caz de opţiune privind cumpărarea imobilului, sumele achitate în ultimul an de proprietar se vor deduce din preţul final al imobilului". Cu alte cuvinte, dacă Municipalitatea mai stă trei ani în sediu şi şi vrea să cumpere acest imobil, va recupera doar aproximativ 2,7 milioane de euro, în timp ce 13,2 milioane de euro, bani achitaţi pe chirie în cinci ani, nu îi mai va vedea. Potrivit experţilor imobiliari, o asemenea clădire se vinde cu aproximativ 10-11 milioane de euro. Citiţi şi:

  • PRIMA ÎNFRÂNGERE A LUI OPRESCU: Consilierii nu-l lasă să cumpere sediul de zeci de milioane de euro. Primarul: "Să mă mut în stradă?!"
  • Oprescu a plusat jumătate de milion de euro pentru chiria Primăriei
  • EXCLUSIV. Oprescu mai vrea în sediul de "lux" de pe Splai şi pregăteşte cumpărarea lui. Vezi cum aruncă milioane de euro pe fereastră Primăria Capitalei