Evenimentul Zilei > International > Două TERORISTE au fost EXTERMINATE. Acţiune demnă de FILME SCIENCE-FICTION
Două TERORISTE au fost EXTERMINATE. Acţiune demnă de FILME SCIENCE-FICTION

Două TERORISTE au fost EXTERMINATE. Acţiune demnă de FILME SCIENCE-FICTION

Două femei teroriste au fost ucise de poliţie în cursul unui schimb de focuri ce s-a produs în cursul nopţii de luni spre marţi într-un cartier popular din Istanbul cunoscut pentru adăpostirea rebelilor kurzi, a indicat mass-media locală, citată de AFP.

Poliţia antiteroristă a efectuat o descindere într-o 'ascunzătoare teroristă' din districtul Gaziosmanpasa. Cele două femei aflate în locuinţă au tras asupra poliţiştilor care au ripostat, a precizat agenţia de presă Dogan. 

Mass-media a relatat despre moartea a 'două teroriste' fără a preciza apartenenţa lor, dar acest cartier din Istanbul este cunoscut în special ca fiind un bastion al militanţilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), mişcarea armată împotriva căreia de o săptămână are loc o operaţiune militară de amploare în sud-estul ţării, regiune cu populaţie majoritar kurdă. Patru poliţişti au fost uşor răniţi în cursul schimbului de focuri, potrivit Dogan. 

Cel puţin 115 de presupuşi rebeli ai PKK au fost ucişi în cursul unor ofensive ale armatei şi poliţiei ce au loc în mai multe oraşe din sud-estul anatolian, mai ales la Sirnak şi Cizre, în provincia Sirnak, la graniţa cu Irakul şi Siria, conform aceleiaşi agenţii. 

Operaţiunile s-au soldat de asemenea cu victime colaterale în rândul populaţiei civile precum şi în rândul armatei. 

După peste doi ani de armistiţiu, confruntările între Ankara şi PKK au fost reluate vara trecută, spulberând convorbirile de pace începute în 2012 pentru a pune capăt unui conflict ce s-a soldat cu peste 40.000 de morţi din 1984.