Dosarul Vrăjitoarelor sau cum dă Tribunalul Ilfov liber la înşelat creduli

Dosarul Vrăjitoarelor sau cum dă Tribunalul Ilfov liber la înşelat creduli

Motivare "originală" a Tribunalului Ilfov, în cazul eliberării vrăjitoarelor Melissa şi Vanessa: "o persoană rezonabilă" nu ar fi fost "alarmată" de ameninţările acuzatelor.

Tribunalul Ilfov a considerat că nu poate fi vorba de înşelăciune în cazul vrăjitoarelor Rada Minca, zisă Melissa şi Roxana Lider - Vanessa, atâta vreme cât clienţii acestora le-au dat de bunăvoie banii. "Este neîndoielnic că, pe de o altă parte, cele patru părţi vătămate cunoşteau, prin intermediul publicităţii pe care şi-o făcea inculpata, natura serviciilor pe care aceasta le prestează, precum şi faptul că, în schimbul acestor servicii, inculpata pretinde diverse bunuri sau sume de bani. Prin urmare, este evident că inculpata nu le-a indus în eroare pe cele patru părţi vătămate prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate", se menţionează în Încheierea Tribunalului Ilfov.

Cât despre şantaj, acelaşi judecător a considerat că o "persoană rezonabilă" nu ar fi fost "alarmată" de ameninţările conform cărora "în cazul în care nu îi achită sumele solicitate, prin practicarea unor ritualuri vrăjitoreşti, le va genera suferinţă fizică şi psihică atât celor patru persoane, cât şi rudelor şi familiei lor". Tribunalul notează: "Astfel, din declaraţiile părţilor vătămate rezultă că inculpata le-ar fi ameninţat că, în cazul în care nu îi achită sumele solicitate, prin practicarea unor ritualuri vrăjitoreşti, le va genera suferinţă fizică şi psihică atât celor patru persoane, cât şi rudelor şi familiei lor. Or, este evident că o astfel de ameninţare nu este de natură să alarmeze o persoană rezonabilă, condiţie cerută în mod imperativ de dispoziţiile art. 194 Cod penal raportat la art. 193 din acelaşi act normativ".

Nici faptul că Oana Zăvoranu, spre exemplu, le-a vândut o maşină şi un apartament la un preţ foarte mic sau a împrumutat bani cu camătă, de la prieteni ai vrăjitoarelor, pentru a le plăti tot pe acestea, nu a fost considerat de Tribunalul Ilfov o dovadă de înşelăciune: "Toate cele trei convenţii, dintre care ultimele două autentificate de notarul public, fac, în lipsa unor probe concludente, dovada deplinului acord de voinţă al părţilor, susţinerile părţii vătămate Z.I. că ar fi contractat sub influenţa unei forţe supranaturale malefice nefiind pertinente şi neavând suport probatoriu". Citiţi şi:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Vrăjitoarele, ameninţate din nou   
  • Vrăjitoarele spun că Oana Zăvoranu le-a plătit să-i omoare mama. "Mi-a dat cam 20-30 de milioane pentru a-i face vrăji de moarte mamei sale"
  • Vrăjitoarele fac magie pe Facebook. Melisa, Colegă de facultate cu Harry Potter!
  • Deputatul Nicolae Păun: Viagra combate orice vrajă!
  • Vrăji pentru un ménage à trois