16:08 Circul a luat sfârșit după ce Gigi Becali s-a urcat într-un taxi, la Hotelul Intercontinental. Pe drum, a strâns alai. "Bre, nea Gigi, șitu Crezu’ dă și nouă niște bani”, îi strigau diverși. Taxiul în care s-a urcat a pleacat cu greu, printre oamenii strânși ca la urs. Traficul rutier s-a deplocat în sfârșit. 
15:55 ”N-are cum să fie dinamovist președintele, c-a fost judecător militar, clar ține cu Steaua”, conchide, sigur pe el, Becali. Urmărit de jurnaliști, patronul de club continuă să răspundă întrebărilor în stradă. Circulația este blocată și șoferii claxonează furioși. "Du-te ba d….", țipă un șofer nervos, ieșit jumătate pe geamul mașinii. Claxoanele îl conving pe miliardar: se apucă să… dirijeze circulația. Un polițist de la Rutieră este prezent în zonă, dar legitimează șoferii care au oprit pe interzis, în față la Înalta Curte. „O iau pe jos” se hotărăște, într-un final, Becali și pleacă, fără șofer și mașină, pe mijlocul străzii, către hotelul Intercontinental.
15:50 Cum n-a avut ocazia să se apere în sala de judecată, căci nu i s-a acordat cuvântul, Gigi Becali își ține discursul pe care-l pregătise în holul Instanței Supreme, în fața camerelor de luat vederi: ”Domnuuuu’ procuror, dacă-i dai bani să piardă, nu să câștige meciu’, atunci e infracțiune, așa zice Legea 27/2002. Să înțeleagă de la voi, ziariștii, domnuuuuu’ procuror, că dacă spun doar eu poate zice că-s nebun. Se cheamă premiere că le-am dat bani să câștige, se chema infracțiune dacă le dădeam bani să piardă meciul”, a completat finanțatorul Stelei.
15:42 Se solicită termen pentru a fi prezentă inculpata avocat Alina Florentina Ciul, care va naște zilele acestea. Procurorul de ședință solicită respingerea amânării, deoarece ea este reprezentată de un avocat apărător ales. Președintele de complet aprobă termenul de 6 martie, dat fiind că avocata Ciul a fost personal prezentă la toate termenele anterioare. Președintele completului de judecată pune tuturor în vedere că 6 martie este ultimul termen, astfel că să fie prezenți și să-și pregătească depozițiile finale. Avocații lui Victor Pițurcă și Teia Sponte, care lipsesc, de asemenea, îi confirmă judecătorului că-și vor informa clienții.
15:16 Cumințenia lui Becali a luat sfârșit. ”Cu mine n-o să vorbiți așa, domnule președinte!”, completează din sală, deranjat de întrebările instanței, adresate unui martor, Pompiliu Manea, vicepreședinte al PNG, care-și retrage declarația dată la DNA. Acesta din urmă motivează retragerea declarației prin faptul că era timorat atunci când a dat-o, că se afla pentru prima dată în fața unui procuror și că n-a citit-o atent înainte s-o semneze. Președintele completului de judecată îl ignoră pe Becali, astfel că acesta revine la obiceiurile anterioare: își umflă, plictisit, bucile, apoi și le pipăie, cu mâinile.
15:14 Spre deosebire de vărul său, Gigi Becali așteaptă cuminte, în timp ce este audiat un martor. Dă, totuși, semne că s-ar plictisi și se joacă cu palmele pe față, pipăindu-se în timp ce își umflă bucile.

  • "Giovani", mai cioban decât Gigi! Pe Ioan Becali, frica de închisoare l-a scos din minți la tribunal
  • „Dosarul Transferurilor". Giovani Becali a făcut circ la tribunal: „Să vă ferească Dumnezeu să conducă familia mea ţara asta! Cu biciul o să faceți dreptate!"

UPDATE ”Mi-au zis avocații că e ultimul termen și din respect, membru al Comisiei de Justiție a Parlamentului European, am renunțat la deplasarea cu Steaua și am venit”, a declarat, pe holurile instanței supreme, Becali.
Procurorii sunt ai Diavolului
Din perspectiva lui, premierea în bani a jucătorilor nu înseamnă mită, niciunde în lume. Mai mult, pentru miliardar procurorii sunt trimișii diavolului și, fiind de la Cluj, nu sunt români adevărați ”Nu există ca premierea jucătorilor să fie mită , în nicio țară de pe globul pământesc, nici în Congo. Dacă te raportezi la legile lui Iisus Hristos, mită înseamnă a fura, ori eu am premiat jucători, n-am furat nimic. Nicio lege pământească nu poate să contrazică cele 10 porunci. Judecătorii trebuie să se gândească că și pe ei îi va judeca, Dumnezeu, la judecata de apoi. Procurorii care sunt ai Diavolului, sunt ai lui Paszkani, de la Cluj. Ei nu sunt români adevărați”, a completat Becali.
Se amână de patru ani
Avocații latifundiarului din Pipera spun că acesta a promis că se va prezenta, după ce, la termenul anterior, din 7 februarie, patronul stelist nu a venit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tot atunci, fotbaliștii Mirel Rădoi și Claudiu Răducanu au fost, la rândul lor, citaţi, dar nu s-au prezentat.
Scandalul dosarului "Valiza" a izbucnit în urmă cu aproape patru ani. În 2008, Gigi Becali a fost acuzat că a încercat să ofere 1,7 milioane de euro jucătorilor de la U Cluj, pentru ca aceștia să-și împiedice concitadinii de la CFR să ia titlul, cele două echipe disputându-și meciul din ultima etapă a campionatului.

Vom reveni cu amănunte
CITIŢI ŞI:

  • Dosarul "Valiza" umple un geamantan: are 17 volume
  • ACUZAT DE DARE DE MITĂ: Gigi Becali riscă 5 ani de închisoare