În dosarul de corupţie al lui Miron Mitrea există şi interceptări telefonice, reiese din raportul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.
Informaţia provine din verificările raportorilor asupra respectării drepturilor omului în cursul cercetării penale.
„S-a constatat că nu există vreo împrejurare de asemenea natură care să fie semnalată, cu menţiunea specială că şi în cazul celor două interceptări telefonice există autorizarea organului competent“, este concluzia raportorilor.
Raportul Comisiei juridice, depus ieri la Biroul Permanent, nu face o recomandare expresă plenului referitoare la începerea urmăririi penale, dar conţine punctele de vedere ale raportorilor şi ale fiecărui grup parlamentar. PSD şi PNL caută portiţe Potrivit punctului de vedere formulat de PSD, întocmit de deputatul Florin Iordache, nu există elemente care să justifice cererea urmăririi penale a lui Mitrea, întrucât nu ar exista nicio dovadă care să ateste angajarea şi promovarea Irinei Jianu.
În materialul trimis la parlament, procurorii îl acuză pe Miron Mitrea că ar fi obţinut de la Irina Jianu, în schimbul numirii într-o funcţie de inspector la Inspectoratul de Stat în Construcţii, lucrări de construcţie de cinci miliarde lei vechi, la casa mamei sale din comuna Pipera (jud. Ilfov).
Reprezentanţii PSD susţin însă că imobilul în cauză a fost achiziţionat la două luni după numirea Irinei Jianu.
PNL-iştii au susţinut că „se poate spune fără ezitare că faptele puse în sarcina domnului deputat Miron Tudor Mitrea nu sunt dovedite“. Cum însă deputaţii nu se pot substitui organelor judiciare, nu vor putea recomanda plenului Camerei Deputaţ ilor un verdict anume asupra cererii de urmărire penală, susţin liberalii.
PDL consideră, în schimb, că există elemente care să susţină nevoia începerii urmăririi penale. PRM apreciază că este necesară avizarea urmăririi penale, pentru că nu intră în atribuţiile Camerei Deputaţilor evaluarea probelor şi a concluziilor legate de vinovăţie.