Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosarul exploziei, departe de final

Dosarul exploziei, departe de final

Dupa aproape patru luni de la explozia din 14 septembrie a blocului din Zalau, cauzata de o acumulare masiva de gaz metan, ancheta penala pentru stabilirea vinovatilor si tragerea lor la raspundere este departe de a fi încheiata.

Seful Sectiei cercetare penala de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Salaj, Rodica Vaida Pece, a declarat, ieri, ca este vorba de un caz greu si ca dosarul anchetei nu va putea fi finalizat pâna la sfârsitul lunii martie. Procurorul a mai spus ca, atât specialistii parchetului, cât si cei ai E.ON Gaz lucreaza în prezent la finalizarea expertizelor si la întocmirea concluziilor finale, dupa care dosarul anchetei va putea fi încheiat.

Rodica Vaida Pece a mai spus ca pentru a putea sa fie asigurata o cât mai mare transparenta în caz, întregul proces al derularii cercetarilor este filmat.

Explozia din 14 septembrie din blocul E24 din Zalau a fost cauzata de o acumulare masiva de gaz metan, iar în urma deflagratiei, doi tineri au murit, iar alte noua persoane au fost ranite. Blocul, distrus aproape complet de explozie, a fost ulterior demolat, iar cele 19 familii ramase fara locuinte stau în chirie într-un imobil pus la dispozitie de Primaria Zalau.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: