Dosarele de conflict de interese ale Oanei Niculescu-Mizil și al lui Mate Andras au trecut de camera preliminară. Începe judecata la Curtea Supremă!

Dosarele de conflict de interese ale Oanei Niculescu-Mizil și al lui Mate Andras au trecut de camera preliminară. Începe judecata la Curtea Supremă!

Două dosare în care parlamentari cunoscuți, Oana-Niculescu Mizil (PSD) și Mate Andras Levente (UDMR), sunt acuzați de conflict de interese, au trecut de camera preliminară. Judecătorii au respins excepțiile ridicate de avocații celor doi și a decis că instanța a fost legal sesizată cu rechizitoriile în aceste cazuri.

Minuta dată pe 14 martie în cazul Oanei Niculescu Mizil: „În baza art.346 alin.1 cu referire la art.345 alin.1 Cod procedura penala respinge, ca nefondate exceptiile de neregularitate a sesizarii instantei, respectiv a rechizitoriului din 24 septembrie 2013 al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica în dosarul nr.1133/P/2011(4788/1/2013-I.C.C.J.), de excludere a tuturor probelor si de refacere a urmaririi penale formulate de aparatorul inculpatei Niculescu-Mizil- Stefanescu Oana. Constata legalitatea sesizarii instantei, respectiv a rechizitoriului din 24 septembrie 2013 al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica în dosarul nr.1133/P/2011(4788/1/2013-I.C.C.J.), prin care a fost pusa în miscare actiunea penala si trimisa în judecata în stare de libertate inculpata Niculescu-Mizil- Stefanescu Oana pentru savârsirea infractiunii de conflict de interese prev. de art.2531 Cod penal, administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala în cauza mentionata.

  • Deputatul Mate Andras Levente, declarat incompatibil de Instanța Supremă

Minuta dată pe 21 martie 2014, în cazul lui Mate Andras Levente: Respinge, ca nefondate, cererile si exceptiile formulate de inculpatul Maté Andras Levente. În baza art.346 alin.2 Cod procedura penala, constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr.1061/P din 10.09.2013 al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica privind pe inculpatul Maté Andras Levente, trimis în judecata în stare de libertate pentru infractiunea de conflict de interese prevazuta de art.253/1 Cod penal, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune începerea judecatii cauzei privind pe inculpatul Maté Andras Levente. Cu drept de contestatie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata în Camera de Consiliu, azi 21 martie 2014.

  • NEPOTISM CÂT CASA POPORULUI. 15 foşti şi actuali parlamentari vor fi cercetaţi pentru conflict de interese

Cazul Oana Niculescu-Mizil

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme au dispus, în 24 septembrie, trimiterea în judecată a deputatului Oana Niculescu Mizil Ştefănescu, dosarul urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, deputatul Oana Niculescu Mizil Ştefănescu a solicitat încadrarea în muncă a mamei sale, în cadrul biroului ei parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 - septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 de lei. Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost reclamată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) la Parchetul instanţei supreme, pentru conflict de interese.

  • Oana Niculescu Mizil a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese. Şi-a angajat mama la cabinetul parlamentar!

Cazul Mate Andras Levente

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost trimis pe 18 septembrie 2013 în judecată pentru conflict de interese, el fiind acuzat de procurorii Parchetului General că şi-a angajat ilegal soţia în biroul parlamentar. Ancheta a fost demarată în urma unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în septembrie 2011, prin care Mate Andras Levente era acuzat că şi-ar fi angajat ilegal soţia, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, în Biroul Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj. 

Potrivit Parchetului General, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, soţia sa a fost angajată de către Camera Deputaţilor prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 - sfârşitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către parlamentar. În baza contractului de muncă încheiat, soţia deputatului UDMR a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei. 

  • Deputat UDMR trimis în judecată pentru conflict de interese 

Ne puteți urmări și pe Google News