Dorinel Munteanu i-a stricat debutul lui Tibor Selymes

Dorinel Munteanu i-a stricat debutul lui Tibor Selymes

Jucătorii care formau banda stângă la naţională în urmă cu 15 ani au fost adversari ieri, în Regie.

Oţelul Galaţi a câştigat ieri după- amiază, în Regie, primul meci al noului campionat, contra celor de la Sportul Studenţesc, cu scorul de 1-0. Mijlocaşul Lucian Iorga a izbutit primul gol al noului sezon, în minutul 4, înscriind cu un şut puternic care a "muşcat" şi din bara transversală înainte de a scutura plasa "studenţilor".

Meciul n-a avut sare şi piper, ocaziile au fost puţine şi întâmplătoare. S-a confirmat astfel, o dată în plus, valoarea îndoielnică a competiţiei pe care numai Mitică Dragomir o vede "puternică". Singura scuză a jucătorilorpoate fi reprezentată de căldura sufocantă de la ora partidei.

Incredibil: s-a jucat cu "casa închisă"!

Ne puteți urmări și pe Google News

Antrenorul Tibor Selymes, de la Sportul Studenţesc, n-a avut parte de un debut fericit la primul său meci ca antrenor în Liga I. El a fost învins chiar de Dorinel Munteanu, omul alături de care a jucat ani la rând la Dinamo, dar, mai ales, la echipa naţională a României. Cei doi jucători formau banda stânga a formaţiei denumite "Generaţia de Aur", care a făcut senzaţie la Campionatul Mondial din SUA - 1994.

Dacian Varga a fost titular la Sportul Studenţesc, dar jocul său a fost foarte modest. După ce a stat şase luni pe bară din cauza unor oficiali nepricepuţi, mijlocaşul a avut probleme în a se reconecta la miza unui meci de Liga I.

Tiberiu Bălan, cealaltă "nestemată" a grupării patronate de Vasile Şiman, n-a fost nici măcar rezervă la partida de ieri. Nu numai Varga a fost "mână moartă". Viorel Ferfelea şi Costin Curelea, jucătorii care au dus greul anul trecut, în sezonul în care "alb-negrii" au promovat, au fost ca şi inexistenţi.

Un moment incredibil s-a petrecut la porţile stadionului din Regie. Deşi arena a fost, ca de obicei, dezolant de goală, aproximativ 50 de persoane n-au putut asista la primul meci al sezonului. Motivul a fost unul incredibil: nu mai erau bilete! Publicul nu s-a înghesuit niciodată la meciurile de pe teren propriu ale "studenţilor", iar oficialii clubului nu s-au gândit să tipărească mai mult de aproximativ 500 de tichete!

"Studenţii" au avut printre puţinii spectatori şi un fan de lux. Mircea Sandu, preşedintele FRF, fost jucător la Sportul Stundenţesc, a ţinut ca prima apariţie publică să şi-o facă pe arena formaţiei de suflet. Gălăţenii au fost încurajaţi de aproximativ 30 de suporteri.

SPORTUL - OŢELUL 0-1 Marcator: L. Iorga (4)

Sportul: Viciu 6, Ciupe 5 (68, Farmache 4), Patriche 5, D. Lung 4, L. Cazan 4, Postolache 4, Cr. Irimia 4, Cruceru 5, D. Varga 5 (80, C. Gheorghe), Ferfelea 4 (56, M. Nae 4), Curelea 5 Antrenor: Tibor Selymes

Oţelul: Grahovac 6, Râpă 5, Sârghi 5, Sg. Costin 5, Sălăgeanu 5, Giurgiu 6, I. Neagu 5, L. Iorga 7 (90, Petean), G. Paraschiv 5, Ochiroșii 5 (61, S. Ilie 5), M. Pena 5 (72, Elek 5) Antrenor: Dorinel Munteanu

Arbitri: M. Avram 6 - M. Orbuleţ 6, I. Radu 6 Stadion: „Sportul Studenţesc” - Bucureşti; Spectatori: 500