Kenneth Donald Rogers s-a născut în Houston, Texas, la data de 21 august 1938, ca cel de-al patrulea din cei opt copii ai lui Lucille Lois, de meserie soră medicală, și a lui Edward Floyd Rogers, de meserie tâmplar.

Cariera sa muzicală a început la mijlocul anilor 1950 când a cântat și a înregistrat melodii, în genul muzical cunoscut ca rockabilly, cu un grup numit The Scholars, având un oarecare succes cu o melodie întitulată „Poor Little Doggie”.

Un reprezentant al artistului a declarat că decesul s-a produs din cauze naturale.

Cântăreţul american, cunoscut pentru hiturile ”Lady” şi ”The Gambler”, dar şi pentru duetul din ”Islands In The Stream” cu Dolly Parton, a organizat un turneu de adio pe care însă l-a întrerupt în urmă cu doi ani din cauza unor probleme de sănătate. Artistul îşi anunţase turneul în 2015, spunând că doreşte să petreacă mai mult timp cu soţia sa, Wanda, şi cu cei doi fii gemeni.

Cu toate că Rogers a fost o legendă printr iubitorii de muzică country, de-a lungul timpului, artistul a dominat diferite clasamente, având succes în diferite genuri muzicale. Cele peste 120 de melodii de succes l-au plasat de fiecare dată pe locuri fruntașe în clasamentele muzicale și i-au transformat în unul dintre cei mai bine vânduți muzicieni ai tuturor timpurilor.