Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în Galia: Asterix și Obelix au rămas orfani
Doliu în Galia: Asterix și Obelix au rămas orfani

Doliu în Galia: Asterix și Obelix au rămas orfani

Familia desenatorului Albert Uderzo a anunțat vestea încetării din viață a acestuia la 92 de ani. Celălalt părinte al lui Asterix, scenaristul René Goscinny, a murit în 1977.

„Albert Uderzo a murit în somn la domiciliul său de la Neuilly, în urma unei crize cardiace fără legătură cu coronavirusul. Era foarte obosit de câteva săptămâni”, a transmis ginerele său, Bernard de Choisy.

Decesul desenatorului a fost confirmat de Aymar du Chatenet, președintele Institutului René Goscinny, și fostul său editor, Dargaud.

Alături de colegul său, René Goscinny, care a murit în 1977, a creat în 1959 simpatica lume a unui sătuc locuit de gali care, cu ajutorul unei poțiuni magice și al fripturii de mistreț, rezistă invaziei romane.

Un succes fenomenal care a crescut neîncetat odată cu trecerea anilor și nu a afectat relația aproape frățească dintre desenatorul și scenaristul lui Asterix și Obelix.

„Uneori, când succesul apare într-un cuplu, acesta îl depășește greu, nu îi face față. Dar între noi, relația a durat. Fiecare respecta rolul celuilalt”, declara Uderzo pentru Le Parisien în 2018.

Tot împreună cu Goscinny, Uderzo a creat și alte benzi desenate „Jehan Pistolet” corsarul, „Oumpah-Pah” indianul, „Luc Junior” reporterul sau „Benjamin și Benjamine”, povestea unui cuplu trepidant.