Evenimentul Zilei > International > Igor DODON crede că dacă ar fi câștigat CLINTON în America, în Moldova ar fi avut loc „o revoluție colorată”
Igor DODON crede că dacă ar fi câștigat CLINTON în America, în Moldova ar fi avut loc „o revoluție colorată”

Igor DODON crede că dacă ar fi câștigat CLINTON în America, în Moldova ar fi avut loc „o revoluție colorată”

Dacă ar fi câștigat Hillary Clinton alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie 2016 din SUA, în Republica Moldova ar fi avut loc o tentativă de revoluţie colorată, a declarat duminică seara preşedintele prorus Igor Dodon, într-un interviu difuzat la postul de televiziune rusesc NTV.

Potrivit lui Igor Dodon, oponenţii săi politici ameninţau în timpul campaniei electorale „să organizeze un Maidan la Chişinău", după modelul revoltei de la sfârşitul anului 2013 începutul lui 2014 la Kiev, în cazul victoriei sale şi nu ascundeau că acţionau în colaborare cu echipa lui Hillary Clinton, conform paginii de internet a NTV în limba rusă, citată de Agerpres.

Acest plan a eşuat datorită poziţiei sale dure şi a victoriei lui Donald Trump în Statele Unite ale Americii, susţine Dodon.

„Imediat după alegeri am spus clar: băieţi, nu vă jucaţi cu focul. Dacă va fi necesar, vom apăra această victorie cu orice preţ. Cred că acesta este primul argument. Iar al doilea, nu mai puţin important – momentul geopolitic. În alegerile prezidenţiale din SUA au pierdut acei care au susţinut revoluţiile colorate în diferite ţări. Adversarii mei nu ascundeau faptul că au acţionat în tandem şi au fost sprijiniţi de echipa lui Clinton. Sunt sigur că, dacă ar fi fost o situaţie diferită în Statele Unite, am fi avut în (Republica) Moldova o lună foarte fierbinte”, a mai spus acesta.

Igor Dodon, fostul lider al Partidului Socialist, a câştigat în noiembrie trecut alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, învingând-o în cel de-al doilea tur de scrutin pe candidata proeuropeană Maia Sandu, pe fondul dezamăgirii populaţiei în actuala elită politică de la Chişinău, ca urmare a unor răsunătoare scandaluri de corupţie.