Vă răspunde Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Laura: De la ce vârstă poate mânca cereale normale un copil şi care sunt mai sănătoase? Pe piaţă sunt o mulţime de variante cu aromă de scorţişoară, de miere, cu ciocolată, dar şi din grâu sau secară cu musli şi fructe uscate. Care sunt mai bune? Dar sosurile de ciocolată la sticlă sunt bune?
Nu. Sunt alimente dezechilibrate, alimente rafinate, cu încărcătură glicemică ridicată, alimente care dau peste cap pancreasul, care îl fac pe copil să se îngraşe şi să-i crească colesterolul.
Zaharurile rapide, cum sunt zaharoza, glucoza, cele care se pun în aceste produse, pe lângă faptul că ele cresc glicemia foarte mult şi copilul poate avea probleme cu pancreasul, toate aceste glucide se transformă în grăsimi şi în colesterol. Este ca şi cum i-aţi da să mănâce slănină de porc.
Puteţi să-i daţi cereale pentru micul dejun, dar care să nu aibă cuverturi (fără să fie acoperite de miere, ciocolată, zahăr). Să fie simple şi să le puneţi în lapte. Puteţi să-i puneţi şi puţină miere.
Trimiteţi întrebările la doctorevz@evz.ro Telefon: 0741 830 707.