Mihailescu Radu, 29 ani, din Bucuresti: Lucrez la calculator zilnic 6-8 ore. De 2-3 luni, mi se înroşesc puţin ochii, mă ustură şi uneori seara văd în ceaţă. Până a doua zi totul trece. Dimineaţa văd foarte bine şi nu port ochelari. Vă rog să-mi spuneţi ce aş putea face, în condiţiile în care nu pot  reduce lucrul la calculator?

Roseaţa oculară, însoţită de usturimi, ca şi vederea în ceaţă ce apar după multe ore de lucru la calculator ar putea fi datorate fie unui viciu de refracţie necorectat (chiar dacă spuneţi că dimineaţa vedeţi bine, poate fi vorba de hipermetropie) sau unui sindrom de ochi uscat (datorat unei insuficienţe de secreţie lacrimală).

În general, persoanele care lucrează multe ore în faţa monitoarelor, din cauza concentrării mari, clipesc mai rar şi, în consecinţă , filmul lacrimal se rupe rapid, determinând senzaţia de uscăciune oculară, roşeaţă, vedere tulbure. Aceste simptome dispar în momentul administrării de lacrimi artificiale (preparate gen Eyestil, Tears Naturale, Lubristil, Lacrisifi).

Dacă în urma administrării de picături acuzele dumneavoastra persistă, este cazul să faceţi un consult oftalmologic.

Trimiteţi întrebările la [email protected]. Telefon: 202.20.00, Fax: 202.20.00.