Evenimentul Zilei > Actualitate > DOCTOR EVZ: Cum alegeti periuta de dinti
DOCTOR EVZ: Cum alegeti periuta de dinti

DOCTOR EVZ: Cum alegeti periuta de dinti

Va raspunde Bogdan Bader, medic stomatolog, chirurg principal buco-maxilo-facial, BB Clinic.

Nina P.: Am auzit ca cele mai bune periute de dinti sunt cele moi. Este adevarat? Majoritatea sunt insa sigilate. Cum imi dau seama care sunt periutele cele mai bune?
„Periuta de dinti poate fi de doua feluri: manuala si electrica. Daca va luati periuta manuala, aveti grija sa fie cu capul mic, pentru a putea sa va curatati cu eficienta si in jurul ultimelor masele de sus sau de jos. Va recomand ca peria sa fie din material plastic, cu varful rotunjit. Nu vi le recomand pe cele cu par natural, deoarece, in timp, se incarca cu microbi.

Uitati-va pe ambalajul periutelor de dinti care se gasesc in comert si veti vedea ca au o indicatie: mediu, soft sau hard. Vi le indic pe cele medii. Exista si periute cu indicator de uzura, cu o banda, de obicei albastra, care trebuie schimbate odata cu disparitia culorii. De obicei, periuta de dinti se schimba o data la trei-sase luni. Periutele electrice sunt recomandate mai mult varstnicilor, persoanelor cu handicap si copiilor. Avantajul acestora este ca periajul dureaza trei minute si sunt usor de folosit de catre cei carora le tremura mainile.”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: