Evenimentul Zilei > Justitie > MUTARE BOMBĂ în mai multe procese în care sunt JUDECATE nume grele din România
MUTARE BOMBĂ în mai multe procese în care sunt JUDECATE nume grele din România

MUTARE BOMBĂ în mai multe procese în care sunt JUDECATE nume grele din România

Conform ultimelor informații, procurorii DNA ar putea fi excluși de la procesele în care sunt judecați Viorel Hrebenciuc, Alina Bica sau Sebastian Ghiță.

 „Sunt destule dosare cu greutate in care alături de magistrați sunt judecați și politicieni. Printre cele mai mediatizate astfel de cazuri se regăsesc cel al Alina Bica, fost procuror-șef DIICOT – caz aflat în faza de contestație în anulare; cazul lui Sebastian Ghiță, fost deputat PSD – cazul în care sunt judecați foștii șefi ai parchetului din Prahova, procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă; cât și cazul lui Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam și Tudor Chiuariu, foști parlamentari – speță în care sunt judecați doi judecători de la Tribunalele Covasna și Brașov, Lorand Ordog și Roxana Adam, soția lui Ioan Adam.

Pentru că deciziile au fost diferite în spețe similare, un complet care avea pe masă un denunț clasat anul trecut de DNA pe numele a doi procurori a cerut că problema să fie tranșată într-o ședința specială a Înaltei Curți. Este vorba de completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală.

Propunerea judecatorului care a sesizat completul: Participarea la sedintele de judecata in cauzele de competenta Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, in care urmarirea penala s-a efectuat de catre Directia Nationala Anticoruptie, se asigura de procurori din cadrul DNA", potrivit România TV.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: