“Decizia, luată fără consultarea tuturor părţilor implicate, va avea consecinţe negative asupra situaţiei financiare a Distrigaz Sud Reţele, periclitând realizarea  investiţiilor  necesare exploatării în condiţii de siguranţă a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, atât la nivelul Municipiului Bucureşti, cât şi al întregii zone operate de companie”, a transmis compania într-un comunicat.

Valoarea totală a datoriilor exigibile acumulate de ELCEN faţă de Distrigaz Sud Reţele se cifrează în prezent la 155 milioane de lei şi vor creşte semnificativ pe durata sezonului rece, mai susţine distribuitorul.

“Singura soluţie durabilă menită să evite falimentul ELCEN şi RADET şi să garanteze, pe termen lung,  aprovizionarea cu apa caldă şi caldură a locuitorilor din Bucureşti consistă în mobilizarea imediată a unor mijloace financiare importante, atât de către statul român cât şi de Primăria Municipiului Bucureşti”, a mai precizat compania.

Elcen şi Radet îşi vor cere astăzi la Tribunalul Bucureşti declararea insolvenţei, după ce valoarea datoriilor regiei de termoficare a ajuns la suma de 3,6 miliarde lei. 

Potrivit unei analize publicate azi de EVZ, în doar șase ani, Primăria Bucureștiului a cheltuit sume extrem de mari pentru subvenționarea prețului gigacaloriei, plătit de populație. Cu acești bani, Capitala ar fi putut avea un sistem de termoficare nou-nouț

Circa 1,2 milioane de bucureşteni tremură la gândul că o să îngheţe în locuinţe în această iarnă. Sistemul centralizat de încălzire e în colaps. Producătorul de energie termică ELCEN, dar și distribuitorul RADET își vor cere astăzi „la pachet” insolvența la Tribunal, pentru a se proteja de creditorii, care pot oricând închide robinetele, după ce lanţul datoriilor a ajuns la fabuloasa cifră de circa 3,6 miliarde de lei.