Distractie in familie la Sinaia

Distractie in familie la Sinaia

Prezentatoarea stirilor de pranz de la TVR 1 a petrecut o vacanta de o saptamana la Sinaia, alaturi de sotul ei, Eugen, si Ilinca, fetita lor.

Vacanta mea de iarna a fost, de fapt, o vacanta de toamna tarzie pentru ca, la inceputul lunii decembrie, la Sinaia nu a fost zapada, ba chiar in unele locuri iarba si copacii erau inca verzi. Am fost in vacanta impreuna cu sotul meu, Eugen, si fiica noastra, Ilinca, in varsta de 3 ani. Am ales aceasta perioada pentru ca eu am prezentat Jurnalul de ora 14.00 in perioada Sarbatorilor, iar in curand voi intra in concediu prenatal. Asa incat, cel tarziu la inceputul lunii februarie, Ilinca va avea o surioara, ceea ce nu ne-ar permite sa mai plecam in vacanta prea curand.

Oras atractiv pentru copii

Drumul pana la Sinaia a fost relativ usor; am plecat dimineata, devreme, cu masina, asa ca pana la pranz aveam si bagajele desfacute si porniseram in recunoasterea locurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

De fapt, ca sa fiu foarte sincera, nici nu a trebuit sa mergem foarte mult in recunoastere, pentru ca Ilinca a fost cea care a ales: parcul central din Sinaia - un parc foarte frumos, cu un loc de joaca pentru copii, cu foarte multi copaci, prin care mai treceau veverite, acestea fiind atractia principala, si un parc mai mic - in care erau o parte dintre piticii Albei-ca-Zapada (vreo cinci), de care fetita mea era foarte indragostita. Nu trebuie sa uit ca, in zilele mai insorite, in fata unui hotel era scos papagalul Coco, si atunci era absolut necesar sa ne oprim sa-l „salutam”.

Obiective turistice

Am urcat intr-una dintre zile la cota 1.400, iar privelistea era absolut superba. Nu am lipsit nici de la Castelul Peles, pe care l-am si vizitat de aceasta data. Manastirea Sinaia a fost si ea printre obiectivele turistice pe care le-am vizitat acolo. Oricum, timpul alocat vizitelor era destul de scurt, pentru ca la pranz trebuia sa fim la hotel deoarece era ora somnului de dupa-amiaza pentru Ilinca. Nu am urcat cu telecabina pentru ca nu ma impac deloc cu inaltimea. Mi-a parut rau ca mi-am „dezamagit” sotul si fiica, dar chiar nu am avut curaj. Hai sa spunem ca, de fapt, era foarte aglomerat, si asta ca sa-mi acord circumstante atenuante.

Am mai vizitat Busteniul si, la plecare, am ocolit putin prin Brasov, pentru o scurta plimbare prin Piata Sfatului. Spre sfarsitul vacantei, la Sinaia au venit si sora mea cu baietelul ei, Matei, cu doua luni mai mare decat Ilinca, asa ca cei doi veri s-au regasit si in peisajul montan. Evident ca nu au lipsit conflictele dintre ei: amandoi voiau aceeasi jucarie, acelasi loc in masina si acelasi loc la masa. Iar la restaurant, marea lor distractie era sa se ascunda sub masa si sa se joace cu suporturile pentru pahare.

Au desenat cu creta in parcuri, s-au jucat cu mingea si au facut o multime de forme din nisip. De fiecare data cand plecam la plimbare, marea lor descoperire erau muntii: ii auzeam pe amandoi: „Uite muntele!”.

Localnici ospitalieri

Oamenii din Sinaia au fost foarte primitori si intelegatori; ma refer in primul rand la personalul hotelului si al restaurantului la care mergeam sa mancam de obicei.

Am reusit sa ne facem cunostinte printre localnici si printre turisti si asta datorita Ilincai, care se juca in parc cu jucariile tuturor copiilor. In concluzie, a fost o saptamana de vacanta foarte relaxanta si binevenita, chiar daca nu a coincis cu perioada Sarbatorilor de iarna.

Cazare

„Bulevard”, in centrul orasului

> In vacanta de o saptamana petrecuta la Sinaia, ne-am cazat la Pensiunea „Bulevard”, situata chiar in centru.

> Am stat intr-o camera mare, cu vedere spre munte.

> Personalul pensiunii a fost foarte amabil si receptiv la pretentiile noastre, dat fiind faptul ca eram cu un copil mic.

> O camera dubla la aceasta pensiune are tariful de 80 de lei pe noapte (n.r.).

> Cofetaria de la parterul pensiunii este minunata, mai ales pentru eclerele cu ciocolata, cel putin din punctul meu de vedere.

Restaurant

„Taverna Sarbului”

> La pranz mergeam la „Taverna Sarbului”. Localul se afla la jumatatea drumului spre cota 1.400 (n.r.).

> Chiar daca era putin cam departe de pensiunea unde eram cazati, masina rezolva problema distantei.

> Am preferat sa mergem la „Taverna Sarbului” si pentru locatie, pentru ca dupa masa reuseam sa mai facem si cateva plimbari scurte prin padure.

> Servirea a fost impecabila, iar mancarea - foarte buna.

> O masa de pranz pentru doua persoane costa aproximativ 100 de lei (n.r.).

Sfaturi

Vizitati neaparat Castelul Peles

> Cei care la un moment dat sunt cu doi copii in vacanta, ar fi bine sa aiba aceleasi jucarii, aceleasi carti, si asta in primul rand pentru linistea parintilor.

> Daca nu „va impacati” cu inaltimea, mai bine nu va urcati in telecabina.

> Vizitati neaparat Castelul Peles, este o experienta unica.

> Incercati eclerele cu ciocolata de la cofetaria aflata la parterul Pensiunii Bulevard, sunt absolut delicioase.

> Plimbarile prin padure sunt foarte relaxante, asa incat va recomand sa va rezervati timp si pentru ele.