În discursul ţinut după încheierea lucrărilor Consiliului Național al PNL, Orban a completat că „oastea trebuie trezită”, dar şi că fiecare șef de organizație trebuie „să dea cu parul” în conducerea PSD, respectiv în Liviu Dragnea.

„Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului! Sunt un om blând, care iubeşte oamenii, care întotdeauna a preferat în acţiunea politică să convingă, nu mi-a plăcut să fiu ascultat de frică (…), dar nu voi mai accepta ca 75-85% din partid care munceşte să bată pasul pe loc din cauză că 25% din partid nu munceşte.

Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preţedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toti ţefii de deconcentrate. Cine nu are puterea, să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos.

Nu-mi doresc să iau nicio măsură de sancţionare a nimănui, dar nici nu pot să accept ca unii să demită pe nepusă masă primari de municipii aflaţi în funcţie. Ce alt serviciu mai mare poţi să-i faci PSD într-un municipiu decât să-l demiţi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale pe primarul PNL? Să terminăm cu astfel de prostii şi cu astfel de decizii care sunt luate fără nicio noimă. Dialogul, comunicarea, solidaritatea sunt fundamentale. Nu o luaţi ca un avertisment, dar voi lua măsurile care se impun pentru a avea garanţia că PNL va caştiga alegerile”, a declarat liderul PNL.

 
 
 

 

Te-ar putea interesa și: