Directorul unei societăţi, trimis în judecată pentru că susţinea că are influenţă asupra unui procuror DNA

Directorul unei societăţi, trimis în judecată pentru că susţinea că are influenţă asupra unui procuror DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei l-au trimis în judecată pe directorul general adjunct al unei societăţi comerciale, Daniel Marin Bran, pentru trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 6 septembrie 2013, Daniel Marin Bran a acceptat să primească 400.000 euro de la un denunţător, pe care l-a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui magistrat din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, pentru a-l determina pe acesta să dispună o soluţie favorabilă într-o cauză penală, şi anume, scoaterea de sub urmărire penală a denunţătorului.

În perioada 23 iulie 2012 - 11 septembrie 2013, denunţătorul a ocupat o funcţie de conducere în cadrul ANRP, fiind coleg de partid cu inculpatul Bran Daniel Marin, pe care l-a şi cunoscut cu ocazia unor şedinţe, acesta din urmă fiind consilier 'de fapt' al preşedintelui partidului.

'În toamna anului 2012, numitul Daniel Marin Bran s-ar fi deplasat la biroul denunţătorului, situat în Bucureşti, ocazie cu care i-ar fi relatat că are nevoie de sprijin într-un dosar de restituire a unui imobil obţinut în baza unei hotărâri judecătoreşti. Potrivit relatărilor denunţătorului, întrucât la acel moment activitatea ANRP era suspendată, recomandarea pe care i-a adresat-o lui Bran Daniel Marin a fost de a solicita ajutorul unei case de avocatură, lucru care s-a şi întâmplat ulterior', se arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, în intervalul iulie-august 2013, denunţătorul, în calitatea sa de funcţionar cu funcţie de conducere la ANRP, a fost apelat telefonic de un magistrat din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, care i-ar fi cerut înaintarea cu celeritate a unor înscrisuri pe care le solicitase anterior într-o adresă trimisă către instituţie.

După aproximativ două zile, acelaşi magistrat l-ar fi contactat din nou telefonic şi i-ar fi pus în vedere că trebuie să se deplaseze la sediul DNA - Biroul Satu-Mare, în vederea audierii.

După finalizarea activităţilor judiciare, denunţătorul a revenit în municipiul Bucureşti şi la un interval de câteva zile ar fi fost căutat la locuinţa pe care o deţine în Capitală de Daniel Marin Bran, care ar fi promis că îl poate ajuta să-şi rezolve problema.

'Ulterior, în data de 6 septembrie 2013, inculpatul Bran Daniel Marin şi denunţătorul s-ar fi întâlnit în municipiul Bucureşti, subiectul discuţiei fiind în esenţă găsirea unei modalităţi de 'rezolvare a problemei penale' a denunţătorului. Pe parcursul acestei discuţii, inculpatul, în mod constant, şi-ar fi asumat rolul de intermediar în presupusa relaţie denunţător - procuror, acceptând totodată promisiunea sumei de 400.000 euro', se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News