În perioada în care a fost director, Mircea Radu a efectuat o serie de controale la mai multe companii multinaționale și a dispus amendarea pentru practici comerciale incorecte.

Numele lui Mircea Radu este implicat și într-o serie de scandaluri cu un fost asociat, care îl acuză de evaziune fiscală și de rea credință deoarece a dispus sistarea activitații unei firme private care a derulat contracte de peste 280.000 de euro cu firmele unde directorul OPC Cluj figurează ca asociat. Gabriel Pop, asociatul lui Mircea Radu, susține că a cerut ca Radu să fie suspendat din funcția pe care o deține pentru a nu influența anchetele în derulare.

Mircea Radu are o altă poziție și a precizat că a fost eliberat din funcție deoarece, ordonanța de guvern în baza căreia directorii instituțiilor deconcentrate au fost numiți în funcții, a fost declarată neconstituțională.

„Nu am fost dat afară din funcție pentru că aș fi neprofesionist, ci pentru faptul că a expirat contractul de management deoarece Ordonanța 105/2009 a fost declarată neconstituțională. Cred că se va organiza un concurs pentru postul de director și probabil că voi concura”, a spus Mircea Radu.

În perioada în care a fost director, Mircea Radu a dispus amendarea UPC, companie de televiziune prin cablu, pentru faptul că firma practica prețuri mai mari decât cele pentru care au fost încheiate contractelor cu abonații. Un alt control care s-a finalizat cu amendă foarte mare a fost efectuat la E.On Gaz Cluj unde inspectorii OPC au descoperit nereguli majore legate de redactarea contractelor încheiate cu abonații casnici.

Un director cu multe dosare penale

Numele directorului demis al OPC Cluj apare și în mai multe dosare penale anchetate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Financiare.

Mircea Radu a fost acuzat de un asociat de comiterea unor infracțiuni din domeniul economic. Gabriel Pop, asociatul lui Mircea Radu, susține că a cerut suspendarea din funcție a directorului OPC Cluj pe toată durata desfășurării anchetelor penale.

„Am avut suspiciuni pentru că prin munca pe care o desfășura în funcția de director al OPC Cluj ar fi putut influența mersul anchetelor și pentru asta am cerut suspendarea din funcția de director al OPC CLuj. În ultimii doi ani am depus mai multe plângeri penale împotriva lui Mircea Radu și acestea cam bat pasul pe loc. Până în prezent, Direcția Generală a Finanțelor Publice Cluj a stabilit pentru firma New LOok Media SRL, unde Mircea Radu este acționar, o evaziune fiscală de aproximativ 1.8 milioane de lei”, spune Gabriel Pop.

Mircea Radu apare acționar în șase firme toate cu sediul în Cluj Napoca.

A închis firma cu care a facut afaceri

Gabriel Pop mai susține că în perioada în care Mircea Radu a fost director al OPC Cluj, acesta a dispus sistarea activității firmei Lissim Logistic SRL din Gherla. Înainte de a deveni director la OPC Cluj, Mircea Radu era acționar la firma New Look Advertising SRL, care a încheiat un contract de 115.000 de euro cu firma Lissim Logistic SRL din Gherla pentru închirierea unor panouri de publicitate în mai multe orașe din România.

În paralel, Lissim a mai încheiat un alt contract de 180.000 de euro cu firma Team Invest SRL, unde acționar apare Horea Lenghel care la rândul lui este asociat cu Mircea Radu în New Look Advertising.

Decizia de a sista activitatea firmei Lissim Logistic din Gherla a fost luată de OPC Cluj în luna noiembrie 2009. Mircea Radu a declarat că a luat această decizie ca urmare a reclamațiilor depuse de persoanele nemulțumite de serviciile firmei Lissim. „Nu sunt adevărate acuzațiile aduse de Gabriel Pop.

În mare parte, plângerile penale au fost soluționate cu soluții favorabile mie. Cât despre afacerile derulate cu Lissim Logistic, nu vă pot spune dacă banii din contract au fost sau nu încasați deoarece de aceasta afacere s-au ocupat Horea Lenghel și Gabriel Radu”, a spus iritat fostul director al OPC Cluj.

În replică, Gabriel Pop spune că de firma New Look Advertising s-au ocupat Mircea Radu și Horea Lenghel și că după ce a depus plâNgeri penale împotriva acestora, întreg pratrimoniul firmeia fost transferta pe o altă firmă unde Mircea Radu este acționar.