DIRECTORUL general al BBC a DEMISIONAT, în urma unui nou scandal de PEDOFILIE

DIRECTORUL general al BBC a DEMISIONAT, în urma unui nou scandal de PEDOFILIE

Directorul general al BBC, George Entwistle, a demisionat, ieri, la doar două luni după numirea în post, în urma difuzării unei anchete în care era acuzat greşit de pedofilie un fost demnitar conservator din epoca Thatcher, greşeala fiind calificată drept "jurnalism ieftin".

"Am decis că cel mai onorabil lucru de făcut este să demisionez", a declarat Entwistle într-un comunicat difuzat la televiziune.

George Entwistle, care nu ocupa această funcţie decât din septembrie, a precizat că a decis să renunţe la ea "ţinând cont de faptul că directorul general este de asemenea redactor-şef şi în cele din urmă, responsabil pentru tot conţinutul emisiunilor".

"Evenimentele complet excepţionale din ultimele săptămâni m-au condus la concluzia că BBC ar trebui să-şi găsească un nou şef", a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

BBC şi-a cerut scuze "fără rezerve" pentru că a difuzat o anchetă a Newsnight, emisiunea sa pilot de investigaţii, în care un martor a afirmat că a fost abuzat sexual de un fost membru important al partidului conservator în anii 1970.

Deşi BBC nu l-a identificat nominal pe acest responsabil în emisiunea sa de săptămâna trecută, numele fostului trezorier conservator Alistair McAlpine a circulat apoi pe internet.

Cotidianul "The Guardian" a fost primul, vineri, care l-a numit pe acest politician, în timp ce şi-a exprimat îndoieli cu privire la validitatea mărturiei unicului incriminant.

McAlpine a dezminţit apoi categoric într-un comunicat acuzaţiile "total nefondate şi grav defăimătoare". Acest membru al Camerei Lorzilor a denunţat "nebunia mass-media", în timp ce avocaţii săi au anunţat că vor depune plângeri împotriva tuturor celor care au difuzat aceste informaţii, în frunte cu BBC, chiar dacă nu i-a dezvăluit numele.

Acest incident aduce noi probleme pe cap radioteleviziunii publice britanice, clătinată deja de dezvăluiri că o fostă vedetă a sa era pedofil.