Ajuns la Bucureşti sâmbătă după- amiază, tehnicianul italian a intrat deja în pâine, mergând de la aeroport direct în cantonamentul de la Săftica, unde, într-o primă fază, a făcut cunoştinţă cu noii săi elevi.

Cel care a înlesnit dialogul dintre jucători şi Bonetti a fost administratorul-delegat Cornel Dinu, care a preluat de curând atribuţiunile de manager sportiv de la Cristi Borcea.

„Italianul ăsta ne-a omorât cu pregătirea”

Fostul selecţioner al României a făcut pe traducătorul pentru un antrenor care, înainte să semneze contractul cu Dinamo, a retrogradat în a patra divizie italiană cu formaţia Juve Stabia! Pentru a fi mai credibil în faţa fotbaliştilor, care- l vorbesc deja pe la colţuri, tehnicianul de 47 de ani s-a lăudat că deţine de zece ani licenţă PRO!

La Bucureşti, Bonetti a ajuns singur, soţia Ana şi cei doi copii rămânând în Italia. Sâmbătă seara, antrenorul a condus prima şedinţă de pregătire, desfăşurată pe durata a două ore.

Bonetti a repetat scheme de finalizare cu câte doi, trei şi cinci jucători, sesiunea cuprinzând şi 40 de minute de pregătire fizică, spre disperarea fotbaliştilor! Bonetti a comandat ieri o nouă şedinţă tehnică prelungită.

„Noi eram învăţaţi cu boieria din perioada lui Mircea Rednic şi cu antrenamentele de câte 60 de minute ale lui Ioan Andone. Italianul ăsta ne-a omorât cu pregătirea”, s-au lamentat jucătorii din Şoseaua Ştefan cel Mare.
 
„Câinii roşii” i s-au adresat lui Bonetti cu apelativul „Mister”, cel care îi aparţinea, la Dinamo, doar lui Cornel Dinu.

Fotbaliştii „roş-albi” au gânduri de plecare. „Singurul care are acum o ofertă de transfer în străinătate este Marius Niculae”, ne-a dezvăluit o sursă din club. Mijlocaşul ofensiv Ianis Zicu este dorit de campionii de la Unirea Urziceni, însă Dinamo cere în schimbul vedetei sale suma de un milion de euro.