Rapid şi Dinamo au terminat la egalitate, aseară, în Giuleşti, scor 2-2, în epilogul etapei a 30-a din Liga I la fotbal. Rezultatul îi ajută pe elevii lui Cornel Ţălnar, aceştia menţinând diferenţa de cinci puncte faţă de „feroviari”.

„Câinii roşii” au fost din nou protagonişti într-una dintre cele mai spectaculoase partide ale sezonului de primăvară, aşa cum s-a întâmplat în disputa cu CFR Cluj (2-2), precum şi în cea cu Unirea Urziceni (4-4).

Andrei Cristea (11) a înscris primul, apoi Alexe (24), cel care marcase de două ori împotriva giuleştenilor în debutul campionatului, pe când evolua la Astra Ploieşti, a recidivat. Gazdele nu s-au resemnat însă, iar până la pauză au egalat.

Djakaridja Kone (33) a bifat un autogol, după o fază pornită de la o eroare a lui George Curcă, iar Alex Ioniţă (36) a înscris cu un şut de la marginea careului. După pauză, intensitatea spectacolului s-a redus. Rămasă în zece, echipa lui Cornel Ţălnar a pus accent pe defensivă, lăsându-i pe „feroviari” la comanda partidei.

Grigorie, certat de Andone

Cristian Pulhac a fost eliminat (42), după ce a primit două cartonaşe galbene într-un interval de numai două minute. De fiecare dată, fundaşul „roş-albilor” l-a faultat pe Herea.

Ex-dinamovistul Ştefan Grigorie a fost jucătorul cel mai apostrofat de Iona Andone. „Fălcosul” s-a revoltat deoarece mijlocaşul nu respecta indicaţiile tactice. Fostul jucător de la Dinamo a fost schimbat cu Herea la 0-2. Herea a centrat la primul gol şi a scos eliminarea lui Pulhac.

Patru dintre jucătorii care, luna trecută, au fost excluşi temporar din lotul „câinilor”, Alexe, Adrian Cristea, Florin Bratu şi Mărgăritescu, au fost folosiţi aseară de Ţălnar.

Oficialii dinamovişti Nicolae Badea, Cristian Borcea şi Florin Prunea au fost înjuraţi copios de spectatorii aflaţi în preajma tribunei oficiale. Imediat după ce gazdele au egalat, George Copos, finanţatorul grupării din Giuleşti, a mers la fanii respectivi şi i-a rugat să nu le mai adreseze cuvinte „dulci” oaspeţilor.

La meci a asistat şi Gino Iorgulescu, fostul conducător de la FC Naţional, alimentând zvonurile care îl dau, de la vară, fie pre şe dinte la Dinamo, fie conducător în Giuleşti.

Dinamo n-a mai câştigat un meci oficial de 31 de zile. După succesul de-acasă cu Gaz Metan Mediaş (1-0), din campionat, „câinii” au susţinut şase partide (Liga I şi Cupa României), iar bilanţul consemnează patru remize şi două eşecuri. „Roş-albii” n-au pierdut niciun derby bucureştean (1-1 cu Rapid, în tur, iar pe Steaua au bătut-o de două ori: 1-0 şi 2-0).