Dinamo a învins-o clar aseară, pe teren propriu, pe Hajduk Split, cu scorul de 3-1, în prima manşă din turul trei preliminar din Liga Europa. Returul este programat pe 5 august, la Split.

Dinamo a început în forţă şi a ratat două mari ocazii în primele cinci minute. În minutul 6, Torje a fost trântit în careu de portarul Subasici, iar Andrei Cristea a transformat impecabil lovitura de pedeapsă.

George Curcă, portarul lui Dinamo, şi-a salvat echipa la şuturile lui Ibricici şi Ljubicici. "Câinii" au terminat repriza aşa cum au început-o, cu un nou gol. Adrian Cristea a tras înşelător, portarul Subasici a scăpat incredibil mingea, iar argentinianul Juan Pablo Garat, aflat la primul meci ca titular în tricoul "albroşu", a punctat din apropiere.

Eurogolul lui Djakaridja Kone

Repriza a doua le-a aparţinut aproape în totalitate gazdelor. Liviu Ganea şi Adrian Cristea au ratat două noi mari ocazii. "Prinţul" a prins un şut fabulos, de la 30 de metri, care a fost scos din vinclu de portarul croat.

La faza următoare, Tomasov l-a întors din preluare pe Pulhac şi a şutat la colţul lung, reducând diferenţa. Elevii lui Ioan Andone au depăşit imediat şocul. Djakaridja Kone a marcat un gol splendid, după ce a preluat pe piept şi a şutat fulgerător sub transversală.

Finalul a fost destul de încins. Strinici a nimerit vinclul, iar Tomasov a tras pe lângă dintr-o poziţie bună. Dinamo n-a reuşit să se desprindă mai clar, deoarece croaţii au scos şi de pe linia propriei porţi.

LIGA EUROPA – TURUL III

Dinamo – Hajduk 3-1
A. Cristea (6 – penalty), Garat (40), D. Kone (70) / Tomasov (64)

Dinamo: Curcă 6 – Homei 5, Scarlatache 5, Garat 7, Pulhac 4, D. Kone 7, N’Doye 6, Torje 6 (54, C. Munteanu 5), Ad. Cristea 6, L. Ganea 5, A. Cristea 6 (77, G. Păun). Antrenor: Ioan Andone.

Hajduk: Subasici 4 – Rezici 5, Maloca 4, J. Buljat 5, Strinici 5, Ljubicici 4 (43, Brkljaka 4), Vejici 5, Andrici 5, Oremus 4 (46, Tomasov 6), Ibricici 6, A. Sharbini 6. Antrenor: Stanko Poklepovici.

Arbitri: L. Probert 5 – S. Child 6, S. Long 6 (toţi din Anglia).
Stadion
: "Dinamo" – Bucureşti; Spectatori: 10.000.

INCIDENTE

Bătăi de stradă între croaţi şi români

Temuta "Torcida Split", galeria formaţiei Hajduk Split, şi-a făcut apariţia ieri la Bucureşti. Deşi ştiau că accesul în stadion le este strict interzis, ca urmare a unei suspendări din partea UEFA, croaţii au venit în România în speranţa că vor intra cumva la meci. "Mergem la Marea Neagră", au răspuns croaţii când au fost întrebaţi de poliţişti ce caută în Bucureşti.

Oaspeţii au început să dea târcoale pe la casele de bilete încă dinaintea prânzului, achiziţionându- şi multe tichete de la bişniţari. Cu câteva ore înainte de meci, la Piaţa Unirii a avut cel mai grav incident, în care au fost implicaţi zeci de suporteri de la Hajduk şi Dinamo. În zonă au apărut şi fanii Stelei, care i-au atacat pe dinamovişti. Incidentele au fost oprite după câteva minute.

Zeci de arestări

Forţele de ordine au operat imediat numeroase arestări. 17 croaţi şi trei români au fost duşi la Secţia 10. Alţi zece fani, nouă "câini" şi un stelist au ajuns la Secţia 14. Doi suporteri au avut nevoie de spitalizare pentru îngrijiri medicale. Unul a suferit o fractură de piramidă nazală, iar celălalt a avut un traumatism cranio-cerebral.

Oaspeţii nu s-au lăsat şi au ajuns la stadion. Ei nu şi-au afişat însemnele clubului şi au stat răspândiţi printre români. Patru dintre ei au ajuns însă tot în duba Jandarmeriei.