Dinamo a umilit-o aseară pe Steaua la toate capitolele. „Câinii roşii” au început în forţă, dar Marius Alexe a ratat două ocazii imense. Acelaşi Alexe a dat prima lovitură, cu puţin timp înainte de pauză. Faza a pornit din piciorul lui Gabriel Boştină, care a fost aruncat ca o măsea stricată din Ghencea în urmă cu câţiva ani.

Gafata a comis-o iarăşi Steaua n-a avut nicio ocazie clară de gol şi niciun şut pe spaţiul porţii! Marea problemă a „roşalbaştrilor” a fost defensiva experimentală aruncată în luptă de Mihai Stoichiţă. Golanski şi Petre Marin, jucătorii despre care Gigi Becali spunea că se teme să nu-l trădeze, au fost depăşiţi constant de Alexe şi deTorje.

Coşmarul Stelei s-a adâncit în repriza secundă. Dinamo a ratat ocazie după ocazie. Columbianul Toja a pierdut nenumărate baloane, iar la una dintre acestea, Golanski s-a văzut obligat să-l faulteze pe Andrei Cristea şi a fost eliminat. Cu un om în minus, Steaua s-a resemnat.

Robinson Zapata, celălalt columbian din Ghencea, a pus bomboana pe coliva Stelei, comiţând o nouă eroare tragi-comică. A luftat incredibil la o pasă înapoi dată de Eugen Baciu.

Andrei Cristea, alt jucător dat afară pe uşa din dos de „roşalbaştri”, a marcat cel mai simplu gol din carieră. Concluzia a tras-o „războinicul” Gigi: „Ne bătea şi ultima clasată!”.

DEZVĂLUIRE

Cornel Dinu: „Ţălnar voia să plece!”

Cristian Borcea speră să-şi împlinească visul de a o vedea pe Dinamo în Liga Campionilor. „Ar fi o tragedie să pierdem titlul, după ce am învins de două ori Steaua într-un sezon (n.r. – în tur, Dinamo a învins cu 1-0)”, a răbufnit Borcea.

„E cel mai slab meci al Stelei de când am venit eu la echipă (n.r. – din 2003). Şansele noastre la titlu rămân de 99 la sută! Îi ciuruim pe ceilalţi!”, a spus, nervos, Gigi Becali.

Acesta n-a mai fost la fel de acid cu jucătorii, cauţionându-l chiar şi pe gafeurul Zapata: „Ce să-i mai reproşezi portarului? Ce mi-e 1-0, ce mi-e 2-0? Dar e normal să-l vedem în poartă de acum pe Tătăruşanu”. Singurul jucător atacat a fost Mihăiţă Pleşan: „Nu e jucător de Steaua. Tot el ne-a îngropat şi anul trecut cu Dinamo”.

  • „N-au avut nicio ocazie. E bine că am crescut în joc. Mă gândeam că trebuie să marchez, după ce am ratat două ocazii în startul jocului. Era visul meu de la 10 ani să marchez într-un derby. N-am jucat niciodată cu aşa suporteri”, a declarat Marius Alexe, jucătorul care a deschis balul dinamoviştilor cu golul marcat în finalul primei reprize.

„Borcea l-a înjurat!

  • Florin Bratu a intrat pe teren în ultimele zece minute şi a purtat banderola de căpitan, care i-a fost înmânată de Marius Niculae, cel pe care l-a înlocuit. După finalul jocului, Bratu s-a luptat să-l scoată din mâinile jandarmilor pe un fan dinamovist care intrase pe teren.
  • Andrei Cristea, celălalt marcator al „câinilor”, şi-a remintit că Steaua l-a aruncat ca pe o măsea stricată. „Nu uit că m-au dat la 21 de ani! Le-am dat o palmă celor care credeau că sunt terminat”, a „înţepat” eroul meciului Steaua – Valencia 2-0.
  •  „Ţălnar e cu o clasă peste Rednic şi Andone! De dimineaţă, amărâtul voia să plece de la echipă! Borcea l-a înjurat ca la uşa cortului fiindcă mi-a spus despre contactarea lui Cristea”, a dezvăluit Cornel Dinu, naşul antrenorului dinamovist.
  • Suporterii celor două echipe s-au bătut cu aproape patru ore înainte de meci în cartierul Rahova. După aceste incidente, 30 de persoane au ajuns la poliţie.

LIGA I – etapa 22

Dinamo – Steaua 2-0
Alexe
(39), Andrei Cristea (81)

Dinamo: Dolha 6 – Pulhac 5, Moţi 6, L. Goian 6, Scarlatache 6 – Alexe 8, Boştină 7 (77, Kone), Ndoye 8, Torje 7 (71, Adrian Cristea 5) – M. Niculae 6, Andrei Cristea 8 (80, Florin Bratu). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Steaua: Zapata 3 – Golanski 4, Parpas 4, Ov. Petre 4, Marin 4 (65, Surdu 4) – Szekely 4 (78, Pepe Moreno 4), Pleşan 4 (46, Baciu 4), Toja 4, Nicoliţă 4 – Stancu 4, Kapetanos 4. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Arbitri: Alexandru Tudor 7 – Cr. Nica 6, Al. Oniţa 7

Stadion: "Dinamo” Bucureşti; Spectatori: 14.000; Eliminat: Golanski (66)

REACŢII

„Nu pot să spun că am dat o palmă Stelei. Există un Dumnezeu.”
ANDREI CRISTEA, atacant la Dinamo

„Victoria aceasta contează cât un campionat.”
MARIUS NICULAE, atacant la Dinamo

„Am cocoşat «Regina»!”
CRISTIAN BORCEA, preşedinte executiv la Dinamo

„O nimica toată, ne-au ciuruit! Am fost praf!”
GIGI BECALI, patron la Steaua

„E cel mai prost meci de când am venit la Steaua.”
MIHAI STOICHIŢĂ, antrenor la Steaua

„Mă aştept să mă critice Gigi, dar mi-a sărit mult mingea.”
ROBINSON ZAPATA, portar la Steaua