Din 2017, Ford ar putea produce marca Fiesta la Craiova

Din 2017, Ford ar putea produce marca Fiesta la Craiova

Producţia firmei de automobile Ford pentru marca Fiesta ar putea fi mutată parţial în România, întrucât fabrica din oraşul german Köln ar urma să fie nevoită să economisească drastic, după ce filialele europene ale companiei au înregistrat pierderi de 1,2 miliarde de euro în 2013.

Potrivit informaţiilor publicate azi de cotidianul Bild, citat de Agerpres, un nou model de afaceri ar presupune mutarea unei părţi a acestei producţii la fabrica Ford din Craiova. Angajaţii de la fabrica din Köln au posturile garantate până în 2017, însă după aceea, aproximativ 1.000 dintre aceştia ar putea fi concediaţi.

Nici directorul fabricii din Germania, Bernhard Mattes, nici conducerea americană nu au arătat concret care le-ar fi planurile pe termen mediu.

"Planul prevede ca angajaţii din Köln să construiască în turele de dimineaţă şi seară 1.200 de unităţi. Potrivit cererii, colegii din România ar putea să preia restul producţiei Ford Fiesta", se arată în comunicatul de presă transmis de companie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mutarea producţiei în România ar fi motivată în principal de costuri, arată Bild. Spre deosebire de Köln, cheltuielile pentru salarii şi consumul de energie sunt semnificativ mai mici. Chiar şefii de la Ford susţin că "în Köln, cei care muncesc în tura de noapte, câştigă cu 500 de euro net mai mult decât colegii din turele de dimineaţă sau seară. Este vorba de 1.000 de posturi din tura de noapte - în vremuri de criză, aici este potenţialul de economisire".