DOSARUL VRĂJITOARELOR: Zeci de fraieri s-au lăsat jumuliţi de mii de euro, bijuterii sau electrocasnice

DOSARUL VRĂJITOARELOR: Zeci de fraieri s-au lăsat jumuliţi de mii de euro, bijuterii sau electrocasnice

Printre victimele "vrăjitoarelor vedetelor", arestate preventiv săptămâna trecută, se numără oameni simpli, slabi de înger sau fără educaţie, care s-au înglodat în datorii ori au adus lucruri din casă.

Ancheta efectuată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov a scos la lumină faptul că Melissa şi Vanessa (Rada Mincă şi Roxana Lider), arestate preventiv după ce au prostit-o pe Oana Zăvoranu, practicau, de fapt, înşelăciunea, şantajul, ameninţările şi cămătăria.

"Mi-ai băgat diavolul în casă"

Afectată de probleme personale şi sentimentale, Marinela H. a apelat la Melissa (Rada Mincă) pentru a-şi afla viitorul din cărţile de tarot. De cum a intrat în locuinţa din strada Puţul lui Crăciun, Melissa i-a cerut să scrie pe o foaie datele cu caracter personal, numele persoanei iubite, alte date confidenţiale şi problemele pentru care-i solicită ajutorul. Apoi, Melissa i-a spus că problemele nu pot fi rezolvate decât prin ritualuri de magie neagră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când Marinela i-a spus "vrăjitoarei" că nu crede în farmece, aceasta a luat un ou, l-a spart şi i-a vărsat conţinutul într-o oală. I-a cerut apoi femeii să privească conţinutul de culoare neagră. Era vorba de un ou pe jumătate eclozat, spun procurorii, dar Melissa i-a spus victimei sale că este unul dintre "copiii diavolului" şi că ea este de vină că i-a băgat diavolul în casă.

Un colier de perle pentru un ou clocit

Văzând că Marinela s-a speriat, Melissa i-a spus că trebuie să înceapă imediat un ritual de îndepărtare pentru care este necesară o sumă de bani. Escroaca a scos chiar ea 2.000 de euro, i-a băgat în oala în care spărsese oul şi i-a cerut Marinelei să completeze suma. Vrăjitoarea a pus-o să scoată tot conţinutul genţii personale, a găsit 1.200 de lei, pe care i-a luat din portofel şi i-a aruncat în oală.

Apoi, escroaca i-a cerut colierul de perle albe de la gât şi l-a pus în aceeaşi oală. "Distrăgându-i atenţia părţii vătămate, inculpata a simulat arderea sumei de bani şi a colierului aflate în oală", subliniază procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buftea.

Ei au găsit colierul în casa Melissei, la percheziţia care a avut loc pe 13 decembrie

A vrăjit pe microunde

După "ritual", vrăjitoarea i-a cerut Marinelei 3.000 de euro - 1.000 pentru "prestaţie", plus cei 2.000 pe care "îi arsese". Cum victima i-a spus că nu are această sumă, Melissa a cerut bunuri electronice şi electrocasnice. Marinela s-a speriat foarte tare şi i-a adus ce avea de preţ - un telefon mobil (găsit, la percheziţie sub perna "vrăjitoarei"), un laptop, un cuptor cu microunde şi o imprimantă.

Melissa le-a luat şi i-a pus în vedere că mai are să-i dea 2.000 de euro, aşa că victima a început să-i plătească, regulat, sume între 300 şi 500 de lei.

Când nu a mai putut să-i dea nici aceste sume, Melissa a început să-i trimită SMS-uri că i se vor întâmpla multe lucruri rele.

"Te distrug şi pe tine şi pe părinţii tăi"

Pe lângă "magie", vrăjitoarea a trecut şi la şantaj lumesc! Ea i-a transmis victimei că va aduce la cunoştinţa iubitului şi şefului aspectele intime pe care le aflase la prima întâlnire. Nici măcar necazurile Marinelei nu au înmuiat-o pe escroacă. Ba, mai rău! Când aceasta i-a spus că a pierdut copilul, că e suspectă de cancer, că va demisiona şi se va întoarce la părinţi în provincie şi că îi va trimite "datoria", în rate, Melissa i-a scris: "Tu crezi că o să fii fericită? Indiferent unde te duci, o să te găsesc, dacă nu te ţii de cuvânt o să ajung la părinţii tăi şi nu mă las (...) te distrug, şi pe tine şi pe părinţii tăi". Întreaga situaţie a adus-o pe Marinela în pragul sinuciderii.

A dat pensia ca să scape de ameninţări

Maria C., o femeie simplă, de la ţară, s-a destăinuit unei persoane că este foarte supărată că fiul său a divorţat şi a acceptat să meargă la o clarvăzătoare. A fost condusă la un imobil din Satu Mare, unde aceeaşi Rada Mincă i s-a prezentat drept cea mai mare vrăjitoare de "magie neagră".

Maria a mărturisit procurorilor că s-a temut şi a vrut să plece, dar Melissa a convinso să-i lase o fotografie a fiului său şi i-a cerut 1.000 de lei pentru ritualuri. Maria nu avea aceşti bani, singurul venit fiind pensia soţului, de 400 de lei, aşa că i-a lăsat o sută de lei, sperând că astfel a scăpat de ritualurile de magie neagră.

Rada Mincă a cerut însă şi restul de 900 de lei şi a ameninţat-o pe femeie în fel şi chip. Cu greu a acceptat să primească doar 300 de lei, dar nu i-a înapoiat victimei poza fiului.

"În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatei Mincă Rada au fost identificate fotografia fiului părţii vătămate...", se arată în dosarul în care judecătorii Curţii de Apel au decis să le aresteze pe cele două vrăjitoare pentru 29 de zile.

ŞANTAJ

Talismanul de aur

Ultima victimă, Liliana H., s-a despărţit, luna trecută, de prietenul cu care trăise 8 ani şi a dat crezare vecinilor din Florenţa (Italia) că despărţirea a venit în urma unor farmece.

Liliana a aflat, pe Internet, că Melissa că este cea mai mare "tămăduitoare" şi a contactat-o telefonic. "Vrăjitoarea" i-a cerut detalii personale şi i-a spus că e nevoie de magie neagră, pentru care e nevoie de mai multe obiecte şi sume de bani. I-a trimis 250 de euro, apoi 1.000 de euro. Ultimii ar fi trebuit să-i fie returnaţi, dar nu i-a mai văzut înapoi.

Apoi, Melissa i-a spus Lilianei că e nevoie de un talisman din aur de 100 de grame. Liliana a spus că nu are atâţia bani. Melissa s-a oferit să o împrumute cu jumătate din sumă, iar Liliana a trimis restul de 1.500 de euro prin Western Union, după ce vrăjitoarea a ameninţat-o că îl va contacta pe fostul iubit şi îi va spune că ea îi face farmece. DOSARUL VRĂJITOARELOR:

  • MAGIE NEAGRĂ LA SAT. Cum sunt ţepuiţi ţăranii: scăpat de farmece la vrăjitoare
  • INCOGNITO EVZ: Acasă printre descântece. Vrăjitoarele vorbesc despre coeficientul de inteligenţă al Oanei Zăvoranu
  • Revolta vrăjitoarelor: "Deputaţii nu ştiu cu cine se pun. Am adus un bărbat la nevastă în 12 ore"
  • Cum dă Tribunalul Ilfov liber la înşelat creduli
  • Vrăjitoarele Melissa şi Vanessa au ajuns în arest
  • Vrăjitoarele fac magie pe internet. Melisa, colegă de facultate cu Harry Potter
  • Vrăjitoarele spun că Oana Zăvoranu le-a plătit să-i omoare mama. "Mi-a dat cam 20-30 de milioane pentru a-i face vrăji de moarte mamei sale"
  • Oana, Tudy şi Pepe: vrăji pentru ménage à trois!
  • Deputatul Nicolae Păun, iniţiatorul unui proiect de lege care interzice practicile oculte în România: Viagra combate orice vrajă!