Evenimentul Zilei > Actualitate > Diaspora din SUA a boicotat referendumul. Mai puţin de 2.500 de prezenţe la vot
Diaspora din SUA a boicotat referendumul. Mai puţin de 2.500 de prezenţe la vot

Diaspora din SUA a boicotat referendumul. Mai puţin de 2.500 de prezenţe la vot

Ieri, 29 iulie, a avut loc referendumul prin care s-a încercat demiterea preşedintelui ales al României, Traian Băsescu. La Chicago, în cele 4 secţii de votare, două la bisericile româneşti, una la Consulat şi alta la Biblioteca Românească din Niles, au votat 475 de români.

Prezenţa la vot a fost una scăzută la secţia 246 din Niles, de exemplu, au votat doar 95 de persoane. Marea majoritate a celor care au venit să işi exercite dreptul de vot au fost românii care au votat pentru demiterea preşedintelui.  La polul opus, aproximativ 10% dintre alegători au votat pentru Traian Băsescu .
Au fost şi câteva zeci de persoane care s-au prezentat să voteze dar nu au putut să o facă datorită faptului că aveau documentele expirate.
Pe întreg cuprinsul Statelor Unite au votat sub 2,500 de români. Numărul este unul extrem de redus, însă acest lucru se datorează faptului că, aşa după cum se ştie foarte bine, diaspora l-a sustinut pe preşedintele Traian Băsescu, iar acum nu s-a prezentat la vot tocmai pentru a protesta şi sancţiona actuala guvernare pentru această risipă de timp şi bani, contribuind în acest fel, de peste Ocean, la invalidarea  referendumului.

http://rousa.blogspot.ro/2012/07/referendum-la-chicago-2012.html?m=1

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.