Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dezvăluiri oribile: Onassis o droga pe Callas pentru a o abuza
Dezvăluiri oribile: Onassis o droga pe Callas pentru a o abuza

Dezvăluiri oribile: Onassis o droga pe Callas pentru a o abuza

Probabil cea mai mare soprană din istoria operei, Maria Callas a avut o viață tragică, hărțuită de cei doi bărbați din viața ei și de părinți.

Destinul Mariei Callas a fost marcat de iubirea nefericită pentru Aristotel Onassis. Autoarea unei noi biografii a sopranei, Lindsy Spence, a avut acces la corespondența privată a lui Callas și la documente din arhivă, fapt care i-a permis să scoată la lumină niște adevăruri tulbărătoare.

Cartea urmează să apară în iunie, în Marea Britanie, însă o serie de detalii au fost oferite de Spence reporterilor de la The Guardian.

„Se găsesc în carte o serie de informații deranjante, extrase din jurnalul intim al uneia din marile sale prietene, în care se spune cum Onassis o droga, mai ales pentru relații sexuale”, declară Lindsy Spence. „Astăzi, o asemenea faptă ar fi numită un viol comis de un apropiat.”

Callas, măritată de 12 ani cu Giovanni Battista Meneghini, îl întâlnește pe armatorul grec în 1958. În anul următor, în timpul unei croaziere la Istanbul, tânăra femeie își părăsește cabina în miez de noapte. Așa se va naște iubirea dintre Callas și Onassis.

Ea are 36 de ani, el 53.

Citiți continuarea în Evenimentul Istoric.