Dezvaluiri despre Diana provoaca isterie in Anglia

Dezvaluiri despre Diana provoaca isterie in Anglia

O carte in care se spune ca printesa Diana suferea de schizofrenie, scrisa de un barbat care afirma ca ar fi prieten cu printul Charles, a provocat furie in Marea Britanie, informeaza The Sun.

Autorul cartii, Howard Hodgson, spune ca printesa Diana era "bolnava mintal".

Afirmatiile, bazate pe conversatiile cu medicii printesei, sunt prezentate intr-un capitol al cartii intitulat "Mental Problems" ("Probleme mintale").

Un medic care a cerut ca numele lui sa ramana anonim a declarat ca a fost chemat odata dupa ce printesa a “avut o criza de furie violenta" si ca alta data medicii au fost nevoiti sa o retina la Highgrove, resedinta printului de Wales.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hodgson sugereaza ca problemele printesei isi au originea in copilarie cand a fost pedepsita si incuiata in dormitorul scolii.

"Mai ingrijorator era ca prezenta simptome de paranoia si schizofrenie. Comportamentul ei indica in mod clar ca, daca nu suferea de paranoia-schizofrenie, prezenta sigur tulburari de personalitate de tip borderline", scrie autorul.

Tulburarea de personalitate de tip borderline este un model de comportament care implica instabilitate in relatiile personale si impulsivitate.

Aceste afirmatii care apar in cartea "Charles, The Man Who Will Be King" ("Charles, omul care va deveni rege") i-a infuriat pe fiii Dianei, printii William si Harry.   O sursa de la Clarence House, resedinta printului Charles, a declarat ca aceste afirmatii sunt "jignitoare si dureroase". Iar fosta garda de corp a printesei, Ken Wharfe, a calificat cartea drept o "prostie jignitoare".

Diana s-a casatorit cu printul de Walles, Charles, mostenitorul tronului britanic, in 1981, dar cuplul s-a despartit 11 ani mai tarziu.

Printesa Diana, iubitul acesteia, Dodi al Fayed, si soferul lor, Henri Paul, au murit la 31 august 1997, in urma unui accident de masina. O ancheta judiciara asupra circumstantelor acestui accident foarte controversat este in curs de desfasurare in Marea Britanie.