Bugetul, ca un cenaclu. Boc şi Ponta s-au trimis unul pe altul la muzeu

Bugetul, ca un cenaclu. Boc şi Ponta s-au trimis unul pe altul la muzeu

Prima zi de dezbatere a bugetului pe 2012 în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului a fost o ocazie pentru liderii principalelor partide să-şi expună talentele retorice. Din cauza exceselor, dezbaterile la buget au ajuns să arate ca un fel de cenaclu literar.

Venit să suţină proiectul de buget, premierul Emil Boc a orientat tirul spre băncile opoziţiei. Referindu-se la acordul interguvernamental propus la nivelul UE, care prevede limitarea deficitului bugetar şi al datoriei publice, premierul a spus că USL va merge la "muzeul de antichităţi" sau "la muzeul de politici iresponsabile", pentru că politica deficitelor mari pe care aceştia ar susţine-o este de domeniul trecutului. El a mai spus că Romîânia nu poate rata "şansa de a prinde trenul european al seriozităţii". "E timpul să meargă la muzeul populiştilor şi demagogilor, sunt convins că acolo domnul Boc va avea o statuie mică, dar în faţă", a replicat preşedintele PSD, Victor Ponta, când i-a venit rândul la cuvânt. "Regret faptul că primul-ministru al României, domnul Traian Băsescu, nu este astăzi aici. Domnul Boc a spus lucruri pe care doar domnia sa le-a înţeles, lucruri destul de plictisitoare", s-a plâns Ponta care a reclamat "până şi o vestală a templului Guvernului, doamna Vass (Andreea Paul Vass, consilier al primului-ministru - n.n.), s-a plictisit".

La rândul său, liberalul Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat pe Boc că-i dă înainte cu austeritatea ca un elev conştiincios, fără să evalueze consecinţele. "Discursul vi l-au făcut cei de la FMI, sau vi l-aţi făcut dumneavoastră?", a întrebat Tăriceanu. "Atâta demagogie, atâtea panglici, n-am mai ascultat demult. Se vede că dnul Boc aplică orbeşte reţetele FMI, reţeta pe care o cunoaştem cu toţii de 3 ani de zile: austeritate. A aplicat măsurile preconizate de FMI, cuminţel, ca un cetăţean pe care îl duce Fondul legat la ochi şi îl plimbă pe stradă",a spus Tăriceanu. Vosganian: Boc "ignoră toate politicile publice care se referă la unicitatea făpturii umane" Senatorul PNL Varujan Vosganian, care este şi scriiitor, a încurcat probabil discursurile şi l-a acuzat pe Boc, de la tribuna Parlamentului, că "ignoră toate politicile publice care se referă la persoană, la unicitatea făpturii umane". El l-a mai acuzat pe premier că îi priveşte pe români "ca pe nişte ţinte de carton, anonim, fără năzuinţe, fără speranţe, fără melancolie". "Este cea mai profundă atitudine de dispreţ la adresa fibrei spirituale a poporului român pe care am văzut-o eu în 21 de ani de Parlament sub această cupolă", a mai spus liberalul. Proiectul de buget se află în această săptămână în dezbaterea plenului, votul final fiind programat pentru joi.

Ne puteți urmări și pe Google News