Traian Băsescu a "boicotat" ceremonia oferită de ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia Zilei Naţionale de 4 iulie pentru a face reclamă autoturismului care poartă emblema naţională. Astfel, şeful statului a participat la aniversarea a 10 ani de la preluarea Uzinelor Dacia de către francezii de la Renault, prilej cu care, într-un demers firesc, a testat Dacia Duster şi Sandero Stepway, sfătuindu-i pe conaţionali să îi urmeze exemplul şi să meargă cu Loganul.

Relaxat şi zâmbitor, preşedintele a căzut însă în capcana unui reporter străin care l-a întrebat, în limba engleză, dacă Dacia este un produs mai bun decât Guvernul.

"Better than the government? (Mai bun decât guvernul?, nr.), a întrebat reporterul. "Yes, Yes.." (Da, da.., nr) a replicat şeful statului.

Ulterior, Traian Băsescu a negat afirmaţiile sale potrivit cărora autoturismul ar merge mai bine ca Executivul. "Aţi înţeles greşit. Reluaţi declaraţia", s-a adresat el ziariştilor, deranjat de întrebare.

Ori preşedintele vorbeşte limba engleză la fel de bine ca predecesorii săi de la Cotroceni şi prezidenţiabilul Crin Antonescu, ori şeful statului şi-a revizuit evaluarea în decurs de câteva ore. Evaluare care, coincidenţă, are loc la jumătate de an de la preluarea puterii de către PD-L şi PSD, combinaţie politică ce a sfârşit prin a-l dezamăgi pe preşedintele Traian Băsescu, conform propriilor mărturisiri.

Credeţi că Dacia Logan merge mai bine decât Cabinetul Boc?