Evenimentul Zilei > Politica > Dezastrul de la sectorul 1, dezvăluit chiar de noul primar. Andrei Chiliman şi gaşca lui au cheltuit 300 de milioane de euro pe panseluţe
Dezastrul de  la sectorul 1, dezvăluit chiar de noul primar. Andrei Chiliman şi gaşca lui au cheltuit 300 de milioane de euro pe panseluţe

Dezastrul de la sectorul 1, dezvăluit chiar de noul primar. Andrei Chiliman şi gaşca lui au cheltuit 300 de milioane de euro pe panseluţe

Extrem de popular în zona reţelelor de socializare, tânărul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, face din nou senzaţie în online cu o postare care redă o declaraţie absolut şocantă a lui Dan Tudorache, primarul sectorului 1.

“Ştiţi câţi bani s-au alocat de Primăria sectorul 1 pentru panseluţe, în ultimii şapte ani?! 300 de milioane de euro…”, le-a declarat Tudorache jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă în care primarul de la sectorul 1 şi ministrul Vlad Voiculescu au anunţat că vor fi iniţiate demersurile necesare pentru ca în următorii ani, în Capitală să fie construit un nou spital de Arşi.

Pentru a ilusta dezastrul din sectorul public şi modul abominabil în care sunt cheltuiţi banii publici, Vlad Voiculescu a scris pe Facebook şi sumele alocate de autorităţi clinicii de oncopediartie – 10 MILIONE DE EURO şi pentru Spitalul regional – 200 milioane de euro.

În urma unei întâlniri avute vineri la Primăria Sectorului 1 cu edilul Dan Tudorache, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că vor fi realizate investiţii comune pentru construirea unei noi unităţi medicale de specialitate, care să înlocuiască actualul Spital de Arsuri, iar cât timp va fi proiectată noua clădire, administraţia locală va investi în igienizarea şi modernizarea secţiei de Terapie Intensivă a actualului spital.

,,Avem nevoie de un nou spital de Arşi. Orice lucrare am face acum, este o soluţie temporară. Trebuie să lucrăm înspre un nou spital de Arşi. Un alt spital este însă un proiect pe termen mediu, pe care o să începem să îl discutăm în săptămânile care urmează. În acest moment, am vorbit despre secţia de Terapie Intensivă (n.r. a Spitalului de Arsuri), o lucrare mai amplă în cadrul secţiei de terapie intensivă înseamnă o aducere a acesteia cât mai aproape de standardele internaţionale”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Primarul Sectorului 1 a anunţat că urmează să fie formată o comisie de specialitate care să stabilească ce investiţii sunt necesare în actuala secţie de Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri, care vor fi finanţate integral din bugetul local, iar, în viitor, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii se vor demara şi lucrările la primul spital de stat, construit după 1990 în România.