O fabrică de artificii din orașul turc Hendek, aflat în partea de nord-vest a țării, a fost distrusă de o explozie de mari proporții, înregistrată astăzi. În urma evenimentului, cel puțin 2 persoane și-au pierdut viața, iar 73 au fost rănite și au ajuns la spital. În momentul deflagrației, aproximativ 150-200 de angajați se aflau la fabrică.

Serviciile de urgență au menționată că explozia a fost un „acident industrial”. Inițial, autoritățile raportaseră 41 de decese și niciun mort.

O imensă ciupercă de fum alb s-a ridicat sute de metri în aer în timp ce se auzeau exploziile produse de focurile de artificii în interiorul uzinei de la Hendek. Conform martorilor citaţi de mass-media turce, suflul exploziei a fost resimţit pe o rază de circa 50 de kilometri, unii localnici crezând că este vorba despre un cutremur.

Intervenţia echipajelor de urgenţă este foarte  complicată din cauza exploziilor care cu puțin timp în urmă continuau să se succeadă. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a trimis de urgență trei miniştri la faţa locului, pentru a evalua și raporta care este situația.

Nu este pentru prima dată când această fabrică de artificii s-a confruntat cu astfel de probleme. La aceeaşi uzină au mai avut loc două explozii, în anii 2009 şi 2014, soldate împreună cu doi morţi şi circa 40 de răniţi, conform Agerpres.

Un astfel de eveniment s-a consemnat în 2010, în China, atunci când exploziile înregistrate la o fabrică de artificii din Yichun au lăsat în urmă 13 morți și 148 de persoane grav rănite. Geamurile caselor aflate pe o distanță de un kilometru s-au făcut țăndări după deflagrație. Anul trecut, în luna noiembrie, a fost înregistrat un accident identic și în Italia. Evenimentul s-a produs în localitatea siciliană Barcellona Pozzo di Gotto. Cinci persoane au decedat și două au ajuns la spital cu arsuri.

Deflagrația fost urmată de un incendiu puternic, iar materialele explozive au sărit în aer mai multe ore.