Dezastru ecologic pe râul Jiu

Dezastru ecologic pe râul Jiu

Câteva tone de peşte au murit azi dimineaţă, după ce apa din lacul de acumulare de pe râul Jiu a fost evacuată de angajaţii „Hidroelectrica” SA.

Reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Gorj acuză conducerea societăţii „Hidroelectrica” de dezastrul produs.

„Aceşti peşti au murit din cauza neglijenţei cuiva de la Hidroelectrica. Conducerea instituţiei trebuia să ne anunţe că urmează să evacueze apa şi interveneam cumva. Evacuarea apei se face pe etape, nu aşa, dintr-odată. Fauna a fost distrusă“, spune Nicolae Tonca, directorul AJVPS Gorj.

În replică, Adrian Miulescu, directorul Hidroelectrica Gorj, a declarat că au fost obţinute toate avizele necesare. „Avem autorizaţie de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, totul a fost conform regulilor. Nu văd peşti morţi, aratăta-ţi-mi-i dumneavostră”, s-a apărat Miulescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au demarat o anchetă în acest caz. „Sunt foarte mulţi peşti morţi. Din câte am înţeles de la conducerea Hidroelectrica, golirea lacului a fost făcută pentru a se putea efectua reparaţii la nişte valve. Am înţeles că au un aviz de la SGA Gorj, vom verifica dacă s-a făcut totul conform acelui aviz şi legislaţiei în vigoare. Cineva nu a respectat ceva, de s-a ajuns la această situaţie. Dacă constatăm acest lucru, Hidroelectrica este pasibilă de amendă“, a declarat Gheorghe Sanda, directorul Gărzii de Mediu Gorj.