Aceasta din urmă este filiala Petroceltic Resources PLC – o companie irlandeză listată la bursa din Londra şi Dublin, specializată în segmentul de upstream de petrol şi gaze. Transferul a fost aprobat de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) din România. 

Simultan, Petroceltic Romania B.V. a achiziţionat şi participaţia de 30% in perimetrul EX-28 Est Cobălcescu, deţinută anterior de Beach Energy Ltd. 

După aprobarea celor două transferuri de către ANRM, Petroceltic Resources PLC a vândut întregul capital social al Petroceltic România B.V. către GVC Investment B.V., companie controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu. 

În luna martie , Sterling Resources Ltd cu privire a vândut toate operațiunile din la vânzarea tuturor operaţiunilor din România către Carlyle Group, structurată sub forma vânzării filialei Midia Resources S.R.L. pe care Sterling o are în România, într-o tranzacţie cu o valoare de 42.500.000 USD.  Tranzacția  fost asistată de firma de avocatură Mușat și Asociații. 

Tranzacția cu privire la transferul participaţiei în perimetrul EX-27 Muridava către Petroceltic România B.V. a fost avută în vedere în cadrul acordului încheiat recent cu Carlyle și nu are niciun impact asupra acestuia.

„Tranzacția a fost structurată ca un asset deal în România cu acceptarea de către cumpărător a tuturor obligațiilor aferente programelor de lucrări de explorare, fiind urmată de un share deal în Olanda. Considerăm că abordarea comercială pragmatică de care a dat dovadă întreaga echipă implicată în proiect reprezintă unul dintre elementele care au contribuit la finalizarea cu succes a acestei tranzacţii”, a declarat Cleopatra Leahu, Partner Muşat & Asociaţii.