Evenimentul Zilei > Economie > DETALIILE tranzacției de 42 de milioane de euro din MAREA NEAGRĂ
DETALIILE tranzacției de 42 de milioane de euro din MAREA NEAGRĂ

DETALIILE tranzacției de 42 de milioane de euro din MAREA NEAGRĂ

Sterling Resources Ltd. a transferat zilele trecute participația de 40% în perimetrul EX-27 Muridava din platoul continental al Mării Negre, aparţinând filialei sale Midia Resources SRL, către Petroceltic Romania B.V.

Aceasta din urmă este filiala Petroceltic Resources PLC – o companie irlandeză listată la bursa din Londra şi Dublin, specializată în segmentul de upstream de petrol şi gaze. Transferul a fost aprobat de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) din România. 

Simultan, Petroceltic Romania B.V. a achiziţionat şi participaţia de 30% in perimetrul EX-28 Est Cobălcescu, deţinută anterior de Beach Energy Ltd. 

După aprobarea celor două transferuri de către ANRM, Petroceltic Resources PLC a vândut întregul capital social al Petroceltic România B.V. către GVC Investment B.V., companie controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu. 

În luna martie , Sterling Resources Ltd cu privire a vândut toate operațiunile din la vânzarea tuturor operaţiunilor din România către Carlyle Group, structurată sub forma vânzării filialei Midia Resources S.R.L. pe care Sterling o are în România, într-o tranzacţie cu o valoare de 42.500.000 USD.  Tranzacția  fost asistată de firma de avocatură Mușat și Asociații. 

Tranzacția cu privire la transferul participaţiei în perimetrul EX-27 Muridava către Petroceltic România B.V. a fost avută în vedere în cadrul acordului încheiat recent cu Carlyle și nu are niciun impact asupra acestuia.

„Tranzacția a fost structurată ca un asset deal în România cu acceptarea de către cumpărător a tuturor obligațiilor aferente programelor de lucrări de explorare, fiind urmată de un share deal în Olanda. Considerăm că abordarea comercială pragmatică de care a dat dovadă întreaga echipă implicată în proiect reprezintă unul dintre elementele care au contribuit la finalizarea cu succes a acestei tranzacţii”, a declarat Cleopatra Leahu, Partner Muşat & Asociaţii.