Despăgubiri de la rival pentru pierderea soţiei

Despăgubiri de la rival pentru pierderea soţiei

Un instalator american a obţinut 750.000 de dolari de la milionarul care i-a „suflat“ consoarta.

Un prosper om de afaceri din statul Mississippi (sudul SUA) a fost condamnat de justiţia americană la plata unor despăgubiri în valoare de 754.500 de dolari către fostul soţ al iubitei sale, care l-a dat în judecată, acuzându-l că i-a provocat o „pierdere de afecţiune“, informează AFP.

Sentinţa a fost pronunţată în baza unei legi aflate în vigoare doar în statele Mississippi, Hawaii, Illinois, New Mexico, Carolina de Nord, Utah şi Dakota de Sud. În esenţă, actul normativ spune că nevasta este proprietatea soţului său. Omul de afaceri Jerry Fitch a cerut Curţii Supreme să analizeze constituţionalitatea legii, dar instanţa i-a respins solicitarea la începutul acestei săptămâni, aşa că acum este bun de plată. De la căsătorie la divorţ Sandra şi instalatorul Johnny Valentine s-au căsătorit în 1993. Patru ani mai târziu, Sandra a devenit angajata lui Jerry Fitch, care din afaceri imobiliare şi cu petrol ar fi adunat - spun unele voci - o avere de 22 de milioane de dolari.

Sandra a rămas însărcinată şi a născut o fetiţă în 1999, iar soţul, Johnny, a cerut efectuarea unui test de paternitate şi aşa a aflat că tatăl copilului este Jerry. A urmat un divorţ în urma căruia Sandrei i-au fost încredinţate fetiţa şi casa, Johnny fiind totodată obligat la plata unei pensii alimentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instalatorul a obţinut însă şi el ceva important: Sandra a admis săvârşirea adulterului. Ulterior, Johnny Valentine l-a dat în judecată pe Jerry Fitch şi a câştigat procesul în aprilie. Sentinţa a devenit definitivă luni, după decizia Curţii Supreme a SUA.

Atât Jerry Fitch, cât şi Sandra au denunţat „noţiunile medievale ale proprietăţii“ din controversata lege. „Nu mă consider o proprietate. Nu sunt proprietatea lui Johnny Valentine şi nici a nimănui altcuiva“, a declarat Sandra, citată de „ABC News“. Fiecare cu versiunea lui Johnny Valentine susţine că mariajul său cu Sandra a decurs fără probleme până când în viaţa lor a apărut milionarul Jerry Fitch. Femeia nu este însă de aceeaşi părere şi a declarat că neînţelegerile au apărut din alte cauze. „Nu este adevărat. Johnny a avut probleme cu jocurile de noroc“, a spus Sandra, adăugând că în şase ani s-a ales praful de mariajul lor.

Întrebată de ce crede că fostul său soţ l-a dat în judecată pe Jerry Fitch, ea a fost categorică: „Doar pentru bani. Pierduse deja afecţiunea mea din cauza jocurilor de noroc, căsnicia noastră era de domeniul trecutului înainte să-l întâlnesc pe Jerry“.   Instalatorul Johnny nu este singurul cetăţean al Statelor Unite care a obţinut despăgubiri din partea iubitului fostei neveste. Recent, un american din statul Illinois s-a ales cu daune în valoare de 4.800 de dolari după ce soţia sa l-a părăsit pentru un alt bărbat, a relatat cotidianul american „Chicago Tribune“.