Evenimentul Zilei > International > „Desființați poliția”. 104 victime împușcate, 14 ucise, weekendul trecut în Chicago
„Desființați poliția”. 104 victime împușcate, 14 ucise, weekendul trecut în Chicago

„Desființați poliția”. 104 victime împușcate, 14 ucise, weekendul trecut în Chicago

Și alte orașe vizate de mișcarea „Desființării Poliției” au înregistrat un număr mare de incidente infracționale armate. Cea mai tânără victimă a violenței din weekend avea doar 3 ani.

După moartea afro-americanului George Floyd, mișcările de stânga, bine alimentate de insurgenții Black Lives Matter, se fac vinovate de atentat la statul de drept american. Cum s-ar putea spune altfel câtă vreme se cere înlocuirea legii cu fărădelegea?

Se știe: protestele „anti-rasism” s-au transformat în vandalizarea autoturismelor și furtul din magazine.

Explicația „anti-rasiștilor” cum că „burghezii” (albi) trebuie loviți unde-i doare mai tare, spre exemplu vandalizarea magazinelor de lux, nu stă în picioare: una este distrugerea acestor magazine, alta este furtul din ele.

Și din magazine deloc „burgheze”, cum ar fi supermarketurile sau alt gen de comerț. Mici comercianți, a căror singură vină este că au muncit și au trudit să-și clădească o afacere, s-au trezit în faliment sub furia îndreptată fără sens împotriva lor.

Dar cei de la Black Lives Matter au continuat, solicitând nici mai mult nici mai puțin decât desființarea poliției. Care, în opinia lor, ar reprima și împușca numai afro-americani.

Deși, conform statisticilor, aceasta este o minciună.

Și tot conform statisticilor, poliția americană nu arestează și împușcă oameni care nu încalcă legile. Dimpotrivă.

Trendul, acela de a desființa unitățile de poliție sau de a restrictiona prerogativele oamenilor legii, a avut urmări cum nu se poate mai rapide.

Ultima victimă a cererilor aberante a celor de la Black Lives Matter este un copil de numai trei ani.

Chicago a înregistrat un weekend violent de Ziua Tatălui, cu peste 100 de persoane împușcate și cel puțin 14 ucise, inclusiv 5 copii, informează Chicago Sun-Times, citat de Tribuna Românească.

O realitate incredibilă, afirmă publicația românească tipărită în Chicago, pe care o prezentăm fără alte comentarii. Ar fi inutile, de altfel.

„Numărul de împușcături face ca weekendul trecut să fie cel mai violent weekend din 2020 pentru metropola din midwest, dar nu și cel mai mortal. În ultimul week-end din mai au fost ucise mai mult de 20 de persoane, 85 fiind împușcate.

Cea mai tânără victimă a violenței din week-end avea doar 3 ani.

„Un băiețel de 3 ani a fost rănit fatal când cineva a deschis focul asupra tatălui său în timp ce conducea în cartierul Austin din Chicago.

Copilul, identificat ca Mekay James, a fost împușcat în spate în jurul orei 18:25, când cineva dintr-o Honda albastră a tras mai multe focuri în spatele SUV-ului negru, în timp ce tatăl de 27 de ani îl conducea prin cartier”, au declarat autoritățile care susțin că tatăl copilului era ținta atacatorilor.

Alți 4 minori au fost uciși, inclusiv 2 adolescenți, care au fost împușcați pe o alee în partea de sud a orașului și o adolescentă, care a fost împușcată în timp ce stătea în fața casei sale.

În total, printre cele 104 victime împușcate, 12 erau minori.

Chicago a înregistrat o violență marcantă de cât a trecut la „Faza 1” a redeschiderii orașului după pandemia de coronavirus. Totuși, unele părți ale orașului se confruntă cu unele dintre cele mai mari violențe armate din ultimii ani, zeci de persoane fiind împușcate în fiecare week-end.

Însă, și Chicago a devenit un oraș țintă pentru mișcarea „Desființați Poliția” și o serie de demonstrații cer primarului Lori Lightfoot să stopeze finanțarea forțelor de ordine și să redirecționeze fondurile către serviciile sociale, anti-sărăcie și programele de sănătate.

Cel puțini doi consilieri municipali, membri ai Consiliului Municipal Chicago, au propus stoparea finanțării aproape complete a polițiștilor din Chicago.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE