Evenimentul Zilei > Social > DESCOPERIRE MACABRĂ în Italia. FEMEIA care a „NĂSCUT” în COŞCIUG i-a speriat pe arheologi
DESCOPERIRE MACABRĂ în Italia. FEMEIA care a „NĂSCUT” în COŞCIUG i-a speriat pe arheologi

DESCOPERIRE MACABRĂ în Italia. FEMEIA care a „NĂSCUT” în COŞCIUG i-a speriat pe arheologi

Arheologii din Italia au făcut o descoperire stranie, în momentul în care au dezgromat rămăşiţele unei femei din epoca medievală. Cercetătorii au fost mai mult decât surprinşi când au observat că, lângă scheletul respectiv, se găseau mai multe oase mici, care arătau de parcă ar fi fost ale unui copil, în ciuda faptului că femeia ar fi trebuit să fie singruă în mormânt. Cei care au descoperit scena ciudată sunt de bărere că au dat peste un fenomen foarte puțin întâlnit.

Rămăşiţele femeii îngropate în Imola, Italia, arată că era rănită şi însărcinată în momentul în care a fost coborâtă în pământ. Arheologii sunt de părere că fenomenul petrecut este cel al „naşterii în coşciug”, relatează The Sun.

 

Deşi, la momentul morţii, atât mama, cât şi copilul cu care era însărcinată erau morţi, trupul neînsufleţit al pruncului nu a ieşit din corpul ei decât după înmormântare.

Sursa FOTO: Pasini et al. în World Neurosurgery

Cauza morţii femeii înmormântate la începutul Evului Mediu lângă Bologna rămâne un mister, dar urmele de pe capul ei indică faptul că a avut o gaură perforată în craniu. Acest lucru arată faptul că tânăra de 25-35 de ani a suferit o operaţie pe creier cu o săptămână înainte de a fi înmormântată.

Cel mai probabil, înmormântarea a vut loc în secolul VII sau VIII e.n.