Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul UDMR Istvan Antal: “Pentru cei care au sfidat Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 se va lua o altă hotărâre”
Deputatul UDMR Istvan Antal: “Pentru cei care au sfidat Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 se va lua o altă hotărâre”

Deputatul UDMR Istvan Antal: “Pentru cei care au sfidat Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 se va lua o altă hotărâre”

Secretarul Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, deputatul UDMR de Constanța, Istvan Antal, crede că cei care au refuzat să se prezinte la audieri sfidează de fapt Parlamentul. Deputatul susține că pentru Laura Codruța Koveși cât și pentru celelalte persoane care nu s-au prezentat la audieri comisia va lua, prin raportul final al anchetei, o decizie în privința lor.

Parlamentarul UDMR  explicat că o parte din cei care nu au venit la audieri au dat răspunsuri în scris și “am obținut chiar informații mai interesante”.  În privința celor care au refuzat să fie audiați, “va hotări Comisia ce vom face, Laura Codruța Koveși este doar una din persoane”. Comisia de anchetă își va continua activitatea încă cel puțin 40 de zile. “Activitatea Comisiei sigur nu se va împiedica de faptul că dumneaiei nu ne onorează cu prezența. Lucrăm mai departe”, a spus secretarul comisiei de anchetă. 

Istavn Antal vede sfidarea parlamentului ca pe o încălcare gravă a jurământului. “Pentru faptul că au sfidat comisia de anchetă prin refuzul prezentării, se va lua o altă hotărâre.  Eu mi-am spus părerea.Orice demnitar își începe mandatul cu depunerea unui jurământ. Acel jurământ îl obligă și pe un procuror și pe un parlamentar. In momentul în care sfidează de exemplu Parlamentul României eu consider că a incălcat jurământul”. Deputaul UDMR face trimitere la SUA unde Comisia parlamentului are puteri poate mai mari decât o instanță. Și nimeni nu are curaj, acolo, să o sfideze.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: