"În cadrul întâlnirii am subliniat că este important pentru zona Moldovei ca procesul de descentralizare și regionalizare să continue, astfel încât luarea deciziilor să se realizeze în beneficiul cetățenilor și a comunităților locale. Consolidarea cooperării dintre IMM-uri și investitorii străini locali pentru crearea de locuri de muncă și a unui climat economic competitiv în judeţele Iaşi si Neamţ a reprezentat un alt subiect pe ordinea de zi", se arată în comunicatul de presă transmis de deputatul PNL.

Cozmanciuc a subliniat că teme precum importanţa realizării autostrăzii Est-Vest, dar și a unui spital regional în Iași sunt necesare a fi promovate în rândul partenerilor strategici. " În județul Neamț, este necesară consolidarea capacității administrației locale de a accesa fonduri europene pentru proiecte necesare comunităților, dar și a parteneriatului cu organizații non-guvernamentale, grupuri de investitori și reprezentanți ai sectorului de afaceri", a mai spus el.

"Consider că România are nevoie de instituții și de un stat de drept puternic, iar parteneriatul strategic dintre țara noastră și SUA trebuie consolidat mai ales în contextul conflictului din regiunea Mării Negre, în speţă Ucraina. Importanța pe care SUA o oferă parteneriatului cu România a devenit vizibilă și prin prisma concluziilor summitului NATO desfășurat în Țara Galilor. Astfel, România va avea un comandament NATO, efectivele militare americane vor fi sporite și va fi creat un centru de antrenament și exerciții la Marea Neagră, care se va face împreună cu flota României și cu cea a Bulgariei", se mai arată în comunicatul de presă.