Evenimentul Zilei > Actualitate > Deputatul copy-paste îşi cere scuze
Deputatul copy-paste îşi cere scuze

Deputatul copy-paste îşi cere scuze

Gheorghe Roman, deputatul PDL care a citit în plenul Camerei o declarație politică ce a fost copiată în întregime de pe internet, și-a cerut astăzi scuze.

Prezent la un post local de televiziune, Roman și-a schimbat declarațiile inițiale și spune că nu el a fost cel care a redactat declarația, ci o asistentă.
„Îmi cer scuze pentru situația creată, nu am scris eu personal acea declarație, însă a trebuit să mi-o asum în fața ziariștilor, atunci când am fost întrebat de el, pentru că documentul avea semnătura mea”, a declarat Gheorghe Roman. Acum o lună, Roman a citit o declaraţie politică ale cărei fraze erau copiate din refaratul unui elev de liceu, de pe site-ul Ministerului Dezvoltării şi dintr-un articol publicat în Formula As.
Vinovată: asistenta personală
În emisiunea postului local de televiziune, Roman a declarat că „i-a plăcut ideea” proiectului pentru Renaşterea satului românesc, proiect transformat în hotărâre de guvern, drept pentru care i-a cerut asistentei sale să îi redacteze un text pe această temă.
Când a fost sunat de ziarişti în legătură cu originalitatea textului citit, Roman susţine că „nu a avut ce face”, era semnătura lui pe declaraţie. Asistenta care a copiat textele de pe net nu a fost, însă, sancţionată. „Aș fi putut cere sancționarea consilierei pentru că a copiat acel text, însă nu am făcut-o. Vă garantez însă, că nu va mai scrie declarații politice, nici pentru mine, nici pentru colegii mei din grupul PDL”, a mai spus Gheorghe Roman.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: