Evenimentul Zilei > Actualitate > Deputatul Calimente cere anchetă pentru lucrările la DN79
Deputatul Calimente cere anchetă pentru lucrările la DN79

Deputatul Calimente cere anchetă pentru lucrările la DN79

Liderul interimar al PNL Arad, deputatul Mihăiţă Calimente, cere o anchetă legată de modul în care s-au făcut lucrările la DN79, Arad-Oradea, acuzând Guvernul că o parte din banii ar fi mers "în campania electorală a PDL", iar "drumul arată mai prost decât înainte de începerea lucrărilor".

"Se aude că o parte din banii folosiţi pentru această lucrare ar fi fost deturnaţi către campania electrorală a PDL, prin firmele subantrepriză, care în loc să facă lucrările s-au ocupat, probabil, cu finanţarea campaniei electorale a PDL. După un an de zile de lucrări, drumul arată mai dezastruos decât la început.  Nu am acte care să dovedească acum acuzele, dar ce au făcut cu banii? Să-i bea? Erau prea beţi şi se vedea. Am auzit că ar fi o soluţie tehnică greşită şi nu îmi imaginez acest lucru pentru că licitaţia a fost câştigată de una dintre cele mai bune firme din Europa, ASTALDI, am văzut ce lucrări bune a făcut compania în Italia, dar la noi s-a subînchiriat unor firme arădene şi de la Bucureşti. De un an de zile se lucrează la acest drum, unde-s banii, că drumul nu e", a declarat Mihăiţă Calimente, precizând că la interpelarea făcută ministrului Transporturilor nu a primit niciun răspuns. 
Pe de altă parte, când premierul Emil Boc şi ministerul transporturilor Radu Berceanu au declarat, când au fost la Arad, că pe acest tronson s-au făcut lucrări experimentale, care nu au ieşit conform aşteptărilor, şi că firma va trebui să refacă toate lucrările pe banii proprii. Până acum nu e declarat gata niciun kilometru de drum.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: