Deputaţii PSD şi PNL, ameninţaţi cu tăierea indemnizaţiilor

Deputaţii PSD şi PNL, ameninţaţi cu tăierea indemnizaţiilor

Şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, vrea să le taie din salariu parlamentarilor opoziţiei, care, în semn de protest, au absentat de la lucrările de plen sau de la şedinţele Biroului Permanent.

Astfel, în şedinţa de astăzi a conducerii instituţiei, la care deputaţii PSD şi PNL nu au fost prezenţi, Anastase a cerut Comisiei de Regulament un punct de vedere privind sancţionarea parlamentarilor care au lipsit în ultima lună de la şedinţele Camerei Deputaţilor.

"A fost o discuţie pe acest subiect şi a rămas să solicităm un punct de vedere de la Comisia de Regulament în legătură cu această situaţie, pentru că unii colegi erau în Parlament, dar nu erau în plen, alţii nu erau deloc în Parlament", a declarat secretarul Camerei Sever Voinescu, la finalul Biroului Permanent. De altfel, încă de acum două săptămâni s-a luat în discuţie această "pedeapsă" pentru opoziţie. Atunci, secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, a fost delegat de conducerea Camerei să prezinte o situaţie cu deputaţii care au absentat în luna noiembrie, la câteva săpătmâni după ce opoziţia a declanşat boicotul lucrărilor Camerei cerând demisia Robertei Anastase. Pentru deputaţii care au lipsit s-a propus o diurnă diminuată cu a 21-a parte pentru fiecare zi absentată.

Ne puteți urmări și pe Google News