Evenimentul Zilei > International > Un deputat s-a luat de genunchii unei parlamentare lăsând să se înţeleagă motivul pentru care sunt TOCIŢI. Pentru asta l-a costat…
Un deputat s-a luat de genunchii unei parlamentare lăsând să se înţeleagă motivul pentru care sunt TOCIŢI. Pentru asta l-a costat…

Un deputat s-a luat de genunchii unei parlamentare lăsând să se înţeleagă motivul pentru care sunt TOCIŢI. Pentru asta l-a costat…

Efgani Dönmez, a fost exclus de partidul ÖVP al cancelarului Kurz, care a socotit inacceptabil un comentariu despre genunchii unei parlamentare germane, făcând aluzie la motivul pentru care sunt tociţi.

Un comentariu postat pe Twitter a fost considerat sexist faţă de o femeie-politician germană, a decis un deputat austriac al majorităţii de dreapta, de la putere, mergând până la excluderea din grupul său parlamentar.

Partidul ÖVP al cancelarului Sebastian Kurz a dat verdictul ''un derapaj inacceptabil, sexist şi injurios'', vorbind despre comprtamentul unuia dintre parlamentarii săi, Efgani Dönmez, 41 de ani, faţă de Sawsan Chebli, reprezentantă a Berlinului în Camera superioară a Parlamentului german, Bundesrat.

"Uitaţi-vă la genunchii ei, este posibil să aveţi un răspuns''

Deputatul austriac şi-a atras imediat numeroase critici din partea utilizatorilor reţelei sociale, dar şi a opoziţiei austriece. El şi-a cerut scuze imediat, pe contul său de Twitter, spunând că a avut "un moment de slăbiciune".

Fost membru al Partidului verzilor, Efgani Dönmez  a fost ales în scrutinul parlamentar din octombrie 2017 pe lista lui Sebastian Kurz, printre multe alte personalităţi austriece. Acesta declară că va continua să stea în parlament ca independent, notează Le Parisien.