Editura Evenimentul si Capital

COMUNICAT PUBLIC AL DEPOZITULUI ECOLOGIC VIDRA CU PRIVIRE LA EVENIMENTUL ORGANIZAT DE ASOCIAȚIA “GRUP DE SOCIALIZARE LOCALĂ”, PE 9 SEPTEMBRIE 2018, IN FAȚA DEPOZITULUI (P) Drept la replică

18-09/eco-sud-sa-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 794 Vizualizari

S.C. Eco Sud S.A., în urma mai multor evenimente, aparent întâmplătoare, petrecute în ultimul timp, consideră că este momentul oportun să clarifice mesajele tendențioase care circulă în spațiul public și care încearcă să umbrească activitatea societății. Eco Sud S.A., garantează că toate activitățile întreprinse respectă integral legislația în vigoare și că are preocupări permanente să protejeze mediul și mai ales populația din zonele în care activăm.Facem aceste precizări pentru că acțiunile împotriva societății noastre se înmulțesc și sunt lipsite de orice fărâmă de adevăr.Așa cum s-a întâmplat și la evenimentul organizat de Asociația “Grup de socializare locala(GSL)”, de duminică 9 septembrie 2018, unde s-au adus acuzații total nefondante în privința modului de funcționare a depozitului ecologic Vidra și la care răspundem, fără echivoc, cu speranța că opinia publică va alege să judece rațional pe baza dovezilor și nu a lozincilor denigratoare. Referitor la comunicatul ECO SUD, GSL a solicitat Evenimentului zilei un drept la replică.

DREPT LA REPLICĂ

Asociația ”Grupul de Socializare Locala” (G.S.L.) face următoarele precizări :

Activitatea ”Depozitului Ecologic Vidra” operat de către ECO SUD SA a fost apreciată de către Garda Națională de Mediu prin documente oficiale pe care vi le transmitem atașat:

Comunicat de presă din 20 oct 2017 – „În perioada 2-12 oct 2017, comisarii Gărzii Naționale de Mediu ... AU CONSTATAT MULTIPLE ABATERI de la prevederile Autorizației Integrate de Mediu, motiv pentru care au dispus 15 măsuri de remediere... operatorul a fost sancționat cu trei amenzi contravenționale în valoare totală de 140.000 RON

Adresa 8758 / GM / 22 nov 2017 – „… s-au adus la cunoștință nerespectarea următoarelor condiții impuse de Autorizația de mediu:

 • Sistemul de colectare și tratare a levigatului ... NU ASIGURĂ preluarea în totalitate a levigatului generat
 • Stratul de acoperire a celulelor 1,2,3,4 NU ESTE realizat în totalitate din pământ
 • 5. … puțurile de captare a gazelor nu sunt conectate la o rețea, EVACUAREA GAZULUI DE DEPOZIT FIIND FĂCUTĂ DIRECT ÎN ATMOSFERĂ…”

  Adresa 8758 / GM / 22 nov 2017 – „În data de 25 oct 2017, GNM a efectuat un control la depozitul de deșeuri solide unde s-a constatat că acesta FUNCȚIONEAZĂ FĂRĂ AUTORIZAȚIE INTEGRATĂ DE MEDIU... și s-a aplicat măsura complementară de SUSPENDARE A ACTIVITĂȚII”

  Adresa 1763 / CJIlfov / 24 aug 2018 – « comisarii Gărzii de Mediu au fost înștiințați … cu privire la poluare bălții Vadul lui Moșu existând mortalitate piscicolă.

  …Pe partea estică a depozitului (celula 4) s-a constatat prezența levigatului în șanțul de colectare și DEVERSAREA ACESTUIA PE TERENUL ÎNVECINAT ȘI ÎN PÂRÂUL COCIOC...

  ...în cursul zilei de 22 aug 2018, reprezentanții ECO SUD SA au demarat procedurile de STOPARE A DEVERSĂRILOR

  Societatea A ANUNȚAT POLUAREA accidentală prin adresa înregistrată la GNM CJIlfov sub numărul 1795 / 22 aug 2018, ora 15:38

  ... comisarii GNM-CJIlfov au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 190.000 RON... și au impus societății ECO SUD SA următoarele măsuri:

 • Se interzice deversarea levigatului în afara depozitului ecologic
 • Zona afectată de poluarea accidentală va fi adusă la starea inițială ”
 • Așadar, Garda de Mediu a constatat oficial că :

  • depozitul funcționează de aproape un an fără autorizație de mediu valabilă;
  • întrucât NU prelucrează tot levigatul din depozit, este inevitabilă deversarea acestuia pe terenul învecinat și în pârâul Cocioc;
  • evacuează tot gazul de depozit direct în atmosferă
  • Garda de Mediu a aplicat numeroase amenzi pentru abateri de la legislația de mediu
  • Garda de Mediu a dispus SUSPENDAREA ACTIVITĂȚII!

  De 18 ani, locuitorii din comunele afectate - Vidra, Berceni și Jilava – reclamă mirosuri insuportabile (gaz de depozit eliberat în atmosferă) și poluarea pânzei freatice (prin deversarea levigatului neepurat).

  Dar cetățenii care au reclamat anterior aceste aspecte au fost intimidați de către avocații ECO SUD SA prin notificări în care erau amenințați că li se vor solicita daune de imagine. Fără asistență juridică și ignorați de autoritățile de mediu, cetățenii afectați au ales să renunțe la orice demers împotriva ECO SUD.

  Prin Adunarea Publică din 9 sep 2018, Asociația GSL și-a propus să asigure cadrul legal de exprimare publică a opiniilor cetățenilor simpli despre activitatea ECO SUD SA. A fost o manifestație legală, organizată cu aprobarea Jandarmeriei și a Primăriei Comunei Vidra la care au participat VOLUNTAR cca 400 de cetățeni nemulțumiți.

  Au prostestat democratic copii, părinți, dar și bătrâni cu lacrimi în ochi, îngrijorați de sănătatea nepoților. Participanții au solicitat ÎNCHIDEREA IMEDIATĂ A ACTIVITĂȚII ECO SUD întrucât le afectează grav sănătatea!

  În locul dialogului, ECO SUD SA a considerat că e mai potrivit SĂ PLĂTEASCĂ o campanie publicitară denigratoare, proferând niște acuzații absurde:

  • precum Asociația GSL ar fi paravanul unor interese imobiliare care ar fi avut interesul de a polua intenționat lacului Vadul lui Moș.

  Acuzația este ABSURDĂ - Garda de Mediu a identificat deja că ECO SUD SA a fost sursa poluării. Mai mult, ECO SUD SA chiar a recunoscut oficial „poluarea accidentală” a lacului.

  • ECO SUD susține că participanții la protest au fost plătiți “la negru” de către Asociația GSL cu câte 50 RON!

  ACUZAȚIA este NEADEVĂRATĂ, ABSURDĂ și JIGNITOARE pentru cei 400 de participanți sinceri la protest. Mai grav, reprezentanții ECO SUD au ținut să distribuie scrisori cu aceste acuzații chiar în timpul protestului. Gestul a produs iritare maximă în rândul participanților, ar fi putut genera conflicte cu rezultate grave asupra siguranței manifestanților.

  Menționăm că în organizarea evenimentului NU au fost implicate autorități locale, partide politice sau companii comerciale. Tot efortul a fost făcut de voluntari ai Asociației GSL și cetățeni care s-au mobilizat online pentru a sprijini această inițiativă unică. A fost o mobilizare exclusiv civică, cu scop unic anti-poluare!

  Acuzațiile ECO SUD aduc atingere gravă imaginii Asociatiei GSL a Domnului Președinte Marian Joiman și a Doamnei avocat Nae Daniela, ca profesionist. Totodată, dezbină comunitatea locală și lezează grav intențiile sincere ale cetățenilor care au susținut și vor susține în continuare închiderea gropii de gunoi.

  Pagina 1 din 2  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Social

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  fanatik.ro
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  playtech.ro
  unica.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI
  Tema zilei
  22:55 COALIȚIA, pe MUCHIE de CUȚIT din cauza lui DRAGNEA? Se întețesc ATACURILE la PSD. „Fără noi NU ar fi FOST” 20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece

  Articole salvate