Departamentul de Stat, îngrijorat de evenimentele din România

Departamentul de Stat, îngrijorat de evenimentele din România

Statele Unite privesc cu îngrijorare spre recentele evoluţii de pe scena politică din România şi cere guvernului român ca procesul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu să se desfăşoare corect şi transparent, se arată într-un comunicat de presă.

"Suntem preocupaţi de ultimele evenimente din România, aliatul nostru şi partenerul din cadrul NATO, care ameninţă echilibrul democratic al puterilor şi afectează instituţiile independente, ca justiţia", a declarat, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Parlamentul român a votat vineri destituirea şefului statului pe care coaliţia guvernamentală de centru-stânga Uniunea Social Liberală l-a acuzat că a încălcat constituţia.

Destituirea lui Traian Băsescu va fi definitivă numai în cazul în care este validată prin referendumul organizat la 29 iulie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cerem (guvernului român) ca procesul să fie condus în mod corect şi transparent cu respectarea scrupuloasă a statului de drept şi a idealurilor democratice",a continuat Departamentul de Stat, alăturându-se poziţiei Comisiei Europene care la rândul ei este "preocupată" de situaţia din România.