Demisia guvernului francez

Demisia guvernului francez

Premierul francez Francois Fillon a prezentat astazi demisia Guvernului sau presedintelui Nicolas Sarkozy, potrivit unor surse oficiale, citate de AFP.  

"Conform traditiei republicane, in ziua urmatoare alegerilor legislative, domnul Francois Fillon a prezentat demisia Guvernului presedintelui Republicii, care a acceptat-o", se arata intr-un comunicat al presedintiei.

"Presedintele Republicii a acordat din nou functia de premier domnului Francois Fillon si l-a insarcinat cu formarea unui nou guvern", se adauga in text.

Numarul doi in ierarhia Guvernului francez si ministru al Ecologiei, Alain Juppe, si-a anuntat, aseara, demisia din Executiv dupa infrangerea suferita in alegerile legislative in circumscriptia sa din Bordeaux, o puternica lovitura data majoritatii si presedintelui Nicolas Sarkozy, relateaza AFP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din cei 11 ministri aflati pe listele electorale, sapte au fost alesi in primul tur iar patru s-au prezentat in turul doi, Juppe fiind singurul care a fost infrant.

El a obtinut, ieri, 49,07 la suta din voturi, fata de contracandidatul sau socialist Michele Delaunay, intr-o circumscriptie in care socialista Segolene Royal a castigat 54,66 procente din preferintele electoratului.

"Imi voi prezenta demisia maine dimineata (astazi - n.r.) presedintelui Republicii si premierului", a declarat Juppe, in varsta de 61 de ani, intr-o declaratie pronuntata imediat dupa anuntarea rezultatelor partiale.

Mai multi ministri au salutat "eleganta" si "demnitatea" de care a dat dovada Juppe prin anuntul demisiei sale.