Evenimentul Zilei > Politica > Delir în PNL. „Toţi viruşii vom reuşi să îi băgăm în conducte şi să îi gazăm”
Delir în PNL. „Toţi viruşii vom reuşi să îi băgăm în conducte şi să îi gazăm”

Delir în PNL. „Toţi viruşii vom reuşi să îi băgăm în conducte şi să îi gazăm”

Delir în PNL. Edilul din Vatra Dornei are un plan halucinant de a lupta cu noul coronavirus.

Edilul Ilie Boncheş a declarat că vrea să „bage viruşii în conducte şi să îi gazeze”.

Declarația halucinantă a fost făcută în timpul vizitei pe care premierul Ludovic Orban a efectuat-o sâmbătă, la Suceava.

„Nu-mi vine a crede ca este o realitate si nu e un vis. Chiar sunt emoţionat la maxim pentru aşa vizită pe care o avem azi la Vatra Dornei. Îi rog pe dorneni să ne unim cu toţii şi să reuşim să trecem perioada aceasta grea, iar toţi viruşii vom reuşi să îi băgăm în conducte şi să îi gazăm, să încheiem pentru Dorna şi pentru România cu pandemia”, a declarat Ilie Boncheş, primarul din Vatra Dornei.

Declaraţia controversată poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Guvernului și pe pagina de Facebook PNL Suceava.

„Vreau să mulţumesc premierului României, Ludovic Orban, pentru finanţarea acestor două cazane de la Vatra Dornei. Dorna e ţara laptelor, a fructelor de pădure, ţara abatoarelor. Aici gravitează în jur de 50.000 de locuitori. Mulţumesc lui Dumnezeu că am prins acest moment legat de gazul metan de la Dorna”, a spus Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Județean Suceava.

În prezent, doar 35% din populaţia României este conectată la reţelele de gaz natural. În acest context, premierul Ludovic Orban a anunțat un proiect la nivel de țară.

Orban a anunțat că România va aloca, în următorii şapte ani, un miliard de euro, din fonduri europene, pentru proiecte care vizează înfiinţarea de distribuţii de gaz la nivelul localităţilor, permiţând dublarea numărului de gospodării racordate.„Din fonduri europene vom aloca un miliard de euro, în următorii şapte ani, pentru finanţarea proiectelor de înfiinţare de distribuţii de gaz în localităţile României.

Pe exerciţiul 2014 – 2020 suntem pe punctul de a obţine aprobarea Comisiei Europene pentru alocarea unei sume de 200 de milioane de euro pentru aceste obiective de investiţii. Apelul de proiecte va fi lansat cel târziu în data de 1 august, în funcţie de momentul în care vom primi aprobarea de la Comisia Europeană pentru acest program de finanţare a distribuţiei de gaz.

Restul de 800 de milioane din miliardul pe care l-am alocat vor fi prevăzuţi în bugetul pe care îl va avea România din bugetul Uniunii Europene pe exerciţiul financiar multianual 2021 – 2027. Prin această alocare, obiectivul nostru este să dublăm, cel puţin să dublăm, numărul gospodăriilor din România care sunt racordate la reţeaua de gaz”, a spus premierul, care a participat la punerea în funcţiune a reţelei de gaze naturale în comuna Moara din judeţul Suceava.

Orban a subliniat că aceste proiecte vor fi extrem de importante nu doar pentru gospodării, ci şi pentru localităţi, deoarece racordarea la reţeaua de gaze va reprezenta un argument pentru realizarea de investiţii.